Belingem donio pobjedu Realu / EPA-EFE-ANDREU DALMAU
28/10/2023 u 18:16 h
D.K.D.K.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Preokret Reala u El Klasiku, Belingem kaznio Barsu

Barselona - Real 1:2. Karlo Anćeloti napravio prave izmjene

Prvi ovosezonski El Klasiko na Monžuiku pripao je Realu, koji je nakon preokreta golovima debitanta Džuda Belingema u 68. i drugom minutu sudijske nadoknade režirao preokret, slavio sa 2:1 i ponovo se na vrhu izjednačio sa Đironom sa po 28 bodova. 

Barselona je bila bolja 65 minuta, kontrolisala igru i rezultat, ali je onda Real pokazao reakciju, promjene Karla Anćelotija urodile su plodom, a Belingem izrastao u junaka najveće utakmice španskog fudbala. 

Povela je Barsa golom Ilkaja Gundogana koji je bio strijelac u debitanstkom El Klasiku u sedmom minutu, potom je u dva navrata Real spasila stativa nakon udaraca Fermina Toresa u 14. i Injiga Martineza u 51. I onda je kazna stigla Katalonce - ulaskom Kamavinge, Hoselua i Modrića Real je povezao redove, da bi u 69. minutu Belingem poslao bombu sa 18 metara i pogodio desni ugao nemoćnog Ter Štegena, a u drugom minutu nadoknade iz neposredne blizine ponovo matirao Holanđanina. 

Meč su iz lože pratili i Rolingstonsi i frontmen Majk Džeger. Navijači Barselone imali su čuvenu koreografiju sa čuvenim jezikom, ali fudbaleri im nisu poklonili trijumf. 

Real slavi Džuda Belingema, slavi Engleza koji je postigao već 10 golova u La Ligi. Barselona za vodećim dvojcem ponovo zaostaje četiri boda. 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. maj 2024 11:12