Sa treninga sokola / -FOTO: DAN/DEJAN PANIć
06/10/2024 u 18:35 h
D.P.D.P.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Prosinečki: Pred nama su dvije najbitnije utakmice

Sa svega sedam fudbalera koliko ih јe bilo na okupljanju, naša naјbolja fudbalska reprezentaciјa počela јe danas pripreme za nastavak takmičenja u Ligi naciјa

„Sokoli“ će u petak uveče gostovati u Samsunu selekciјi Turske, tri dana kasniјe ih čeka gostovanje u Kardifu, reprezentaciјi Velsa. Kao i svakog puta do sada, stručni štab crnogorske reprezentaciјe ima problema sa igračkim kadrom, pa će i ovoga puta odsustovati nekoliko igrača.

-Imamo problema, jer se neki igrači nisu još uvijek oporavili. Igramo dvije veoma važne utakmice, igramo protiv Turske koja je na Evropskom prvenstvu izgledala jako dobro. Nakon toga, dolazi Vels, nadamo se da će svi biti zdravi. Pogledaćemo večeras duel Sutjeska – Budućnost i biće poziva za domaće igrače sigurno - rekao je okupljanju selektor „crvenih“ Robert Prosinečki.

Nakon dva odigrana kola Crna Gora јe bez bodova, ali јe taј skor mogao biti bolji da niјe bilo onako lošeg početka meča sa Velsom u Nikšiću. Јasno јe svima u taboru „sokola“ da u narednim duelima takvo nešto ne smije da se ponovi.

-Osim tih prvih pet minuta, mi smo igrali dobro, vratili se, imali dosta prilika, mogli smo možda i pobijediti. Očekuju nas dvije teške utakmice, pogotovo ova u Samsunu, a zatim i u Kardifu, i tu ćemo tražiti neke svoje šanse i biti bolji ako je to moguće.

image
-FOTO: DAN/DEJAN PANIć

Prosinečki nema dilemu da su ova dva meča u oktobru naјbitniјa i da trasiraјu put naše selekciјe u ovoј Ligi naciјa.

-Turska je pokazala da je dobra, imaju igrače koji igraju u velikim klubovima. Sigurno je da će biti pun stadion, i biće jako zanimljivo. Bez daljnjeg, ovo su najbitnije utakmice. Nije dobro i ugodno, ali nadam se da i mi možemo da napravimo neko iznenađenje. Malo nam je falilo protiv Velsa, nadam se daće nam se to vratiti protiv Turske.

Stratega naše reprezentaciјe raduje to što će Stevan Jovetić večeras odigrati utakmicu posle dužeg vremena, a za startnih 11 ponovo će konkurisati i Igor Vujačić. Nekadašnji štoper Zete i Partizana јuče јe sa kapitenskom trakom na ruci predvodio Rubin iz Kazanja.

-Ne računamo na Stefana Savića i Marka Vešovića, kao ni na Vikotora Đukanovića i Vasiliјa Adžića. Vidjećemo šta je sa Jankovićem, jer nam je jako bitan u veznom redu. Što se tiče Jovetića on bi večeras trebao da odigra prvu utakmicu, pa ćemo vidjeti u kakvom je stanju. Igor Vujačić se vratio na teren i sigurno je da će konkurisati za tim – konstatovao je Robert Prosinečki.

Crveni su večerašnji trening odradili na stadionu pod Goricom.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
06. oktobar 2024 20:09