Robert Prosinečki / -FOTO: DAN/SRđAN BOLJEVIć
22/08/2024 u 13:31 h
D.P.D.P.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Prosinečki: Vjerujem da ćemo ostvariti željene rezultate

Naša najbolja fudbalska reprezentacija počeće narednog mjeseca novi ciklus u UEFA ligi nacija

Nakon četiri prijateljske utakmice, za selektora Roberta Prosinečkog i njegov stručni štab će ovo biti prve zvanične utakmice, a „sokole“ prvi meč čeka 6. septembra u Rejkjaviku protiv Islanda. Tri dana kasnije, Jovetić, Savić i ostali igraće u Podgorici sa Velsom.

- Počinjemo novi takmičarski ciklus, UEFA Ligu nacija, koji u septembru donosi veoma zahtjevne duele sa selekcijama Islanda i Velsa. Na spisku za ove mečeve su igrači koji nastupaju u inostranstvu a koji su kroz mečeve odigrane u martu i junu pokazali kvalitet i koji, siguran sam, mogu na pravi način odgovoriti svim izazovima u utakmicama sa Islanđanima i Velšanima. Uz individualni kvalitet, tu je i kolektivni, što nam garantuje da ćemo se na adekvatan način suprotstaviti svim rivalima u grupi Lige nacija. Vjerujem da ćemo na početku novog takmičenja ostvariti željene rezultate - rekao je selektor „sokola“ Robert Prosinečki za zvanični sajt FSCG.

Prosinečki je danas javnosti prezentovao spisak igrača za ta dva susreta, istina on je nepotpun, jer fale igrači iz domaće lige. A na spisku „stranaca“ prvi put se našlo ime Vasilija Adžića. Crnogorski vunderkind je nedavno potpisao ugovor sa Juventusom, a svojim zalaganjem i igrama je zaslužio da se nađe na spisku. Ostaje da se vidi da li će kroz ove mečeve dobiti priliku, ali u svakom slučaju, ukoliko je dobije, sigurno će imati šta da pokaže. S druge strane, spisak „domaćih“ igrača će naknadno biti saopšten, a ne bi bilo iznenađenje ukoliko bi na njemu bilo debitanata. To se prije svih odnosi na Milana Vukotića, veznog igrača Budućnosti, koji je na startu ove sezone pokazao sjajne partije, kako u Evropi, tako i u domaćem prvenstvu.

Crnogorska reprezentacija pripreme za mečeve sa Islandom i Velsom počinje u nedjelju, 1. septembra.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
12. septembar 2024 10:08