Španci brane trofej / EPA-EFE-RODRIGO JIMENEZ
05/09/2024 u 11:37 h
D.K.D.K.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Prvak Evrope apsolutni favorit protiv Srbije u Beogradu

Desektovani "orlovi" pokušaće da iznenade Španiju

Nije prošlo ni dva mjesaca od spektakularnog Eura u Njemačkoj i nakon po nekoliko odigranih kola u šampionatima širom Evrope ponovo je došao red na reprezentativni fudbal - utakmicama prvog kola, a danas će ih na programu biti devet kreće četvrto izdanje Lige nacija.

Ovog puta u novom formatu i koja sve više dobija na značaju zbog borbe za vizu za odlazak na veliko takmičenje, ovog puta je to Svjetsko prvenstvo 2026. godine u SAD, Meksiku i Kanadi.

Epicentar će večeras biti Beograd i stadion "Rajko Mitić", gdje će desetkovana povredama i  podmlađena selekcija Srbije ugostiti aktuelnog prvaka Evrope, selekciju Španije. Jasno, sve osim pobjede izabranika De la Fuentea bilo bi veliko iznenađenje.

Srbija će protiv šampiona Evrope igrati bez Aleksandra Mitrovića, Dušana Vlahovića, Sergeјa Milinkovića Savića, Vanje Milinkovića Savića, Miloša Veljkovića, Nemanje Gudelja, nisu tu ni Filip Mladenović, Filip Kostić, Nemanja Maksimović...

Stoga je ovo prilka za neke nove momke željne dokazivanja poput Koste Nedeljkovića, Lazara Samardžića, Veljka Birmančevića...

Sa druge strane, Španci mogu bez Rodrija, Alvara Morate i Unaja Simona, jer imaju veliki roster, s tim da De la Fuente ne očekuje lak posao.

- Mislim da je srpska reprezentacija fenomenalna. Uspjeli su da se kvalifikuju u prvu grupu Ligu nacija. Srbija je na Evropskom prvenstvu izgubila samo od Engleske, što dosta govori. Ima dosta međunarodno afirmisanih igrača. Zahvalan sam što se uopšte misli da ćemo lako da ih dobijemo, ali to je daleko od istine. Radujem se što ćemo imati priliku da igramo da ovako legendarnom stadionu protiv ekipe koja još uvijek ima šta da ponudi - kazao je de La Fuente.

Selektor "crvene furije" posebno je naglasio potencijal svoje ekipe.

- Ovo je ekipa gladna rezultata, željna usavršavanja i dokazivanja. Vidim im na licima da su željni pobjeda i rezultata. Ovaj tim tek treba da pokaže svoj potencijal. Nema konformizma, niti opuštanja. Želimo rezultate - naglasio je De la Fuente.

Jedan od derbija A divizije odigraće večeras takođe Portugalija i Hrvatska na "Da Lužu" u Lisabonu.

 

Parovi prvog kola (danas)

Liga A, Grupa 1

Portugal - Hrvatska (20.45)

Škotska - Poljska (20.45)

Liga A, Grupa 4

Srbija - Španija (20.45)

Danska - Švajcarska (20.45)

Liga C, Grupa 1

Azerbejdžan - Švedska (18.00)

Estonija - Slovačka (20.45)

Liga C - Grupa 3

Bjelorusija - Bugarska (20.45)

Sjeverna Irska - Luksemburg (20.45)

Liga D - Grupa 1

San Marino - Lihenštajn (20.45)

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
16. septembar 2024 21:12