Edin Terzić / -FOTO: EPA/K. NEUNDORF
13/06/2024 u 13:46 h
D.M.D.M.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Razišli se Terzić i Borusija Dortmund

Bosanski stručnjak tražio sporazumni raskid saradnje

Edin Terzić nije više trener Borusije Dortmund.

Bosanski stručnjak i "milioneri" su dogovorili sporazumni raskid saradnje.

Sa terzićem na klupi, Borusija je osvojila Kup Njemačke 2021, završila kao drugoplasirani u Bundesligi 2023. i stigla do finala Lige šampiona 2024. godine. 

- Nevjerovatno mi je bolno da ovo kažem svim navijačima "crno-žutih", ali danas se rastajem od Borusije Dortmund. Bila je velika čast osvojiti Kup Njemačke i voditi ovaj fantastični klub do finala Lige šampiona. Poslije utakmice na Vembliju, tražio sam sastanak sa menadžerskim timom kluba, jer poslije devet godina u Dortmundu, uključujući šest u stručnom štabu i dvije i po kao glavni trener, smatram da bi nova era kluba trebalo da počne sa novi čovek na klupi. Svi moji bliski znaju da je ovo bila veoma teška odluka za mene u posljednjih nekoliko nedjelja, ali nakon intenzivnih diskusija, moj osnovni osjećaj se nije promijenio. Želim Borusiji Dortmund sve najbolje, hvala i vidimo se uskoro - napisao je Terzić.

Izvršni direktor Borusije Dortmund Hans-Joahim Vatzke bio je pun riječi hvale za sada već bivšeg trenera.

- Edin Terzić je uradio izvanredan posao u vremenu provedenom u Borusiji i svi mu dugujemo veliku zahvalnost. Edin i ja ćemo uvijek ostati prijatelji - istakao je Vacke.  

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
03. jul 2024 18:55