Драган Стојковић / -Фото: ФС Србије
18/03/2022 u 12:47 h
Д.М.Д.М.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Селектор Србије саопштио списак играча за дуеле са Мађарском и Данском

Драган Стојковић рачуна на 24 фудбалера

Најбољи фудбалери Србије остварили су пласман на Првенство свијета у Катару.

Прва два теста у склопу припрема за највећи сајам фудбала, изабраници селектора Драгана Стојковића имаће у Будимпешти против Мађарске (24. март) и пет дана касније у Копенхагену, када ће одмјерити снаге са Данском.

На списку су:

Голмани: Предраг Рајковић (Ремс), Марко Дмитровић (Севиља), Вања Милинковић-Савић (Торино)

Одбрана: Никола Миленковић (Фиорентина), Стефан Митровић (Хетафе), Милош Вељковић (Вердер Бремен), Страхиња Павловић (Базел), Урош Спајић (Касимпаша), Матија Настасић (Фиорентина), Алекса Терзић (Фиорентина), Филип Младеновић (Легија), Михаило Ристић (Монпеље)

Везни ред: Филип Костић (Ајнтрахт), Немања Радоњић (Бенфика), Андрија Живковић (ПАОК), Немања Гудељ (Севиља), Саша Лукић (Торино), Урош Рачић (Валенсија), Марко Грујић (Порто), Сергеј Милинковић-Савић (Лацио), Душан Тадић (Ајакс)

Напад: Александар Митровић (Фулам), Душан Влаховић (Јувентус), Лука Јовић (Реал Мадрид)

-Искрено резултат ме не занима. Пријатељске утакмице су на програму и морамо да их одиграмо. Увијек је љепше побиједити, али и да дође и до кикса. Кажу да добро дођу ове утакмице да тренер види нешто. Шта бре да види? Па све сам видио. Када Лига нација буде кренула, то је друга прича, тад је резултат важан, баш важан - истакао је Стојковић.

Играче чека напоран рад.

-Имаћемо 11 тренинга, двије утакмице и вјерујем да ће то бити добре презентације српског фудбала на дјелу. Желимо поново да наставимо тај тренд играња модерног фудбала, једне лепршаве игре, игре која ће Србију учинити поносном. То нам је циљ и немојте имати дилему да неће бити тако - закључио је Стојковић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
16. maj 2024 20:50