Eder Militao / -FOTO: EPA-EFE (MOHAMMED BADRA)
03/03/2023 u 16:45 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Skandal u Španiji, sudija Monteiro priznao Militau da je trebalo da isključi Vinisijus Žuniora

Brazilac grubo starovao na Frenkija de Jonga

U Španiji se ne smiruju reakcije nakon prve polufinalne utakmice Kupa Kralja na "Santiago Bernabeu", gdje je Real Madrid poražen od Barselone (0:1).

Uticajni španski mediji prenose razgovor glavnog sudije utakmice i štopera domaćčina, a detalji razgovora mogli bi izazvati dodatne tenzije između ova dva kluba.

Glavni sudija utakmice Hoze Luis Munuera Montero objašnjavao je Ederu Militau svoju odluku da Vinisijus Žunior dobije žuti karton nakon žestokog okršaja sa Frenkijem de Jongom. 

Ništa u tom razgovoru ne bi bilo sporno da Montero svoju odluku nije opravdao riječima: "Slušaj Eder, pa ovo je bilo za crveni!"

Navijači Barselone smatraju da je njihov klub oštećen te da je Brazilac trebao biti isključen, njegov start je bio dovoljno grub i nesportski, a uz sve to krilni napadač žestoko je reagovao na odluku sudije.

Vinisiju je nakon dosuđenog prekršaja za Barselonu "poludio" te se počeo unositi u lice sudiji, koji je ostao miran i pokazao mu samo žuti karton. 

Igrači Reala pobunili su se na tu odluku, najglasniji je bio Militao, pa mu se Montero morao opravdavati: 

- Eder, slušaj me, ovo je faul za crveni, razumiješ? Uhvatio ga je za vrat i onda ga bacio na pod.

Barselona je na kraju slavila upravo autogolom Militaa pa će uprkos blijedoj igri revanš na "Kamp Nou" dočekati u daleko boljoj poziciji od Reala, koji prkos dominaciji nije uspio uputiti udarac u okvir gola Katalonaca.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
16. maj 2024 13:15