Rodri i Morata / -FOTO: EPA
07/08/2024 u 15:13 h
D.B.D.B.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Španci oslabljeni u prvom zvaničnom meču nakon osvajanja EP

Na startu Lige nacija, u okršaju sa Srbijom Španija bez Morate i Rodrija

Bili su fudbaleri Španije perfektni na šampionatu Evrope u Njemačkoj i osvojili titulu prvaka bez poraza. Međutim, i pored perfekcije na terenu nijesu pojedini igrači ,,Crvene furije" pokazali dostojanstvo van terena. Pa su tako Rodri i Alvaro Morata, proslavu velikog uspjeha iskoristili za izražavanje statova političke prirode, koji se tiču Gibraltara.

Naime dva španska asa skandirala su "Španski, Gibraltar je španski". Nije se ovakvo ponašanje dopalo ni čelnim ljudima u fudbalskom savezu Gibraltara, kao ni onima iz Evropske fudbalske federacije(UEFA).

 -"UEFA inspektor za etička i disciplinska pitanja angažovan kako bi istražio potencijalna kršenja disciplinskih pravila od strane igrača Rodriga Hernandeza Kaskantea (kako glasi puno ime Rodrija) i Alvara Morate tokom javnog predstavljanja trofeja EURO 2024 u Madridu.".Evropska kuća fudbala izriče kaznu od jednog međunarodnog reprezentativnog meča suspenzije "zbog toga što se njih dvojica nijesu ponašala u skladu sa opštim principima pristojnog ponašanja i što su koristila sportski događaj da ističu stvari nesportske prirode i time narušili reputaciju fudbala kao sporta, a i UEFA" -stoji u saopštenju UEFE.

U skladu sa navedenim u saopštenju, Morati i Rodriju, izrečena je suspenzija za naredni meč u okviru Uefinih takmičenja, koji će Španija odigrati na gostovanju Srbiji u Ligi nacija 5. septembra.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. septembar 2024 12:44