Važna pobjeda Arsenala / EPA-EFE-FOTO: EPA/VINCE MIGNOTT
05/12/2023 u 23:28 h
D.P.D.P.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Spektakl u Lutonu, Arsenal u 97. minutu stigao do trijumfa (4:3)

Tobdžije uvećale prednost u odnosu na Liverpul i Mančester siti

Sjajan meč u Lutonu! Arsenal je u meču 15.kola Premijer lige, pobijedio domaći istoimeni tim sa 4:3 i uvećao bodovnu prednost na tabeli odnosu na najbliže rivale, Liverpul i Mančester siti. U utakmici punoj preokreta, Arsenal je poveo u 20. minutu. Golman domaćih Tomas Kaminski panično je ispucao loptu u aut, gosti su brzo izveli prekid, Saka ušao u šesnaesterac Lutona i asistirao Martineliju, koji je loptu smjestio loptu u mrežu. Samo pet minuta kasnije Luton je izjednačio. Douti je izveo  korner i poslao loptu pravo na glavu štopera Gabrijela Ošoa, koji je neometan sjajnim udarcem poravnao rezultat. Do odlaska na odmor „tobdžije“ su vratiče prednost - Gabrijel Žezus je iskoristio centaršut sa lijeve strane i glavom zakucao loptu u mrežu.

A onda u nastavku preokreti. Novo izjednačenje stiglo je u 49. minutu. Dauti je ponovo odlično izveo korner, napadač Adebajo je u skoku nadvisio golmana Arsenala Davida Raju i pogodio za 2:2. Samo osam minuta kasnije Luton je poveo - Ros Barkli se izborio za udarac i poslao u mrežu za vođstvo domaćih 3:2. Ali, tu nije bio kraj. Samo tri minuta kasnije Kai Haverc je izjednačio, a u sedmom minutu nadoknade vremena Arsenal je došao do kompletnog plijena. Martin Odegard je uputio centaršut u šesnaesterac rivala, a tamo se najbolje snašao Deklan Rajs i glavom pogodio za konačnih 3:4.

S druge strane, fudbaleri Vulverhemptona upisali su nova tri boda u utakmici protiv Barnlija (1:0). Nakon ovog trijumfa, “vulvsi” su skočili na 12. mjesto, dok je Barnli i dalje na devetnaestoj poziciji.

Jedini gol na meču postugnut je u 42. minutu kada je mrežu gostiju pogodio Hi Čang Hvang.U sledećem kolu Vulvsi čekaju na svom terenu Notingem Forest, a Barnli će gostovati Brajtonu.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
16. maj 2024 02:53