Osvajači bronze u Mađarskoj / -FOTO: USNCG
29/06/2023 u 00:05 h
Todor BrajkovićTodor Brajković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Sportski novinari Crne Gore na Prvenstvu u Bugarskoj

Šampionat jugoistočne Evrope u malom fudbalu za sportske novinare, koje se, nakon trogodišnje pauze izazvane epidemijom koronavirusa održava u Paradžiku po deveti put

Fudbalska reprezentacija sportskih novinara Crne Gore otputovala je danas za bugarski grad Pazardžik, gdje će nastupiti na Prvenstvu jugoistočne Evrope u malom fudbalu za sportske novinare, koje se, nakon trogodišnje pauze izazvane epidemijom koronavirusa održava po deveti put.

Na Prvenstvu će učestvovati novinarske reprezentacija država regiona, a titulu brani Moldavija. Crnogorska selekcija će pokušati da ostane u samom vrhu, pošto je na prethodna tri šampionata – u Ohridu, Staroj Pazovi i mađarskom Šiofoku bila treća. Prije toga je 2016. godine, u Kukljici na ostrvu Ugljan kod Zadra u Hrvatskoj osvojila prvu i za sada jedinu titulu šampiona.

Selektor novinarske reprezentacije Crne Gore Vlado Perović, čiji mandat traje još od 2019. je imao dosta problema oko odabira ekipe, pošto je zbog obaveza na poslu i povreda, nekoliko standardnih reprezentativaca moralo da odustane od učešća na Prvenstvu u Bugarskoj.

Nismo kompletni jer za ovu akciju ne možemo da računamo na nekoliko standardnih reprezentativaca, ali i sa ovom ekipom mislim da možemo da se nosimo sa svim rivalima na šampionatu. Vjerujem da ćemo se i u Bugarskoj, kao i na prethodnim šampionatima, na kojima smo osvajali sva mjesta od prvog do petog, predstaviti u lijepom svjetlu. rekao je Vlado Perović iz Televizije Crne Gore, pored kojeg će boje Crne Gore u Pazardžiku braniti: Aleksandar Šuković (Gradska TV), Todor Brajković (Dan), Ivan Ivanović (KNB Produkcija), Radovan Otašević (KNB Produkcija), Ilija Krivokapić (portal usncg.me), Luka Ratković (Gradska TV) i Božo Osmajlić (CG sport), a u delegaciji su još Boro Odalović (RTV Nikšić) i Veselin Drljević (Televizija Crne Gore).

U okviru skupa u Pazardžiku održaće se i Kongres Asocijacije sportskih novinara jugoistočne Evrope, kao i deveta Međunarodna konferencija posvećena borbi protiv ilegalnog klađenja, lažiranja sportskih susreta, dopinga i nasilja u sportu.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
20. septembar 2024 00:20