Stefan Savić / FOTO: Srđan Boljević
18/06/2023 u 17:49 h
Dejan PanićDejan Panić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Stefan Savić: Vidjećemo da li će ovaj bod biti dovoljan

Crna Gora u utorak igra prijateljski meč sa Češkom

Dan nakon utakmice između Crne Gore i Mađarske na brifinigu sa novinarima je razgovarao Stefan Savić. Defanzivac crvenih je komentarišući osvojeni bod istakao da će na kraju znati da li će on biti dovoljan za nešo više.

-Slegli su se utisci, a na kraju kvalifikacija vidjećemo da li je ovaj bod dovoljan. Pružili smo zrelu partiju, pogotovo u defanzivnom dijelu. Nedostajalo nam je svježine, završnica da postignemo gol i uzmemo tri boda. Junski termin je specifičan, mnogo igrača je dosta ranije završilo klupske obaveze i na fizičkom planu se osjetila pauza jer smo pali u drugom poluvremenu. Generalno, mislim da smo odigrali solidnu utakmicu - rekao je Stefan Savić.

As madridskog Ateltika je potom dodao: 

-Bila su pomiješana osjećanja, jer smo znali da nam trebaju tri boda da napravimo korak naprijed, ali možda na kraju ni remi ne bude loš. Treba gledati širu sliku. Sigurno smo željeli pobjedu, ali nijesmo fizički bili toliko spremni da možemo da napadnemo posljednjih 15-20 minuta i idemo na sve ili ništa. Bili smo svjesni da bi nas poraz već sada bukvalno eliminisao iz trke za EP. Trebalo je igrati pametno na kraju i, kao što sam rekao, možda ovaj bod bude dobar kad se budu svodili računi u novembru.

Protiv glavna dva favorita za osvajanje prvog mjesta u grupi, Srbije i Mađarske, sokoli su u Podgorici osvojili samo jedan bod. 

-Da smo učesnici evropskih i svjetskih prvenstava, mogli bismo da kažemo da je za brigu. Ovako, treba da budemo svjesni naših kvaliteta. Treba biti optimista, ali i realan. Nijesmo u situaciju da namećemo stil igre, naročito protiv Srbije i Mađarske koju su realno jače od nas na papiru. Možda smo mogli da uzmemo koji bod više, ali bitno je da smo i dalje u igri za plasman na Euro i dok god postoji šansa pokušaćemo da je iskoristimo.

U prošlosti je Crna Gora uspijevala da na strani pobijedi mnogo jače selekcije od sebe, poput Danske, Ukrajine...

-Bitno je da smo u igri, fudbal je čudna i nepredvidiva igra. Možete pobijediti tako jake rivale, ali nijesmo reprezentacija koja može da prijeti svakome. Treba ići utakmicu po utakmicu, prvo odigrati prijatelsjku sa Češkom, a onda sačekati septembarske mečeve u kojima ćemo pokušati da ostanemo blizu vodećih i onda probati da napadnemo drugo mjesto.

Pred crvenima je u utorak uveče prijateljska utakmica sa Češkom.

-Očekujemo da protiv Češke odigramo takmičarski, iako je u pitanju prijateljska utakmica. Kad ste u reprezentaciji ne postoji neozbiljno shvatanje bilo kog meča, želimo pobjedu, a biće prilike i za igrače koji nijesu imali minutažu protiv Mađarske da se nametnu selektoru. Vjerujem da možemo pružiti dobru partiju - poručio je na kraju Stefan Savić.

 

 

 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. maj 2024 12:31