Fudbaleri Srbije na jednom od treninga / -FOTO: FSS
04/09/2024 u 18:33 h
D.K.D.K.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Stojković: Bavim se reprezentacijom, Španija je nevjerovatna

Vezista Saša Lukić očekuje tešku utakmicu, ali vjeruje u mlade igrače

Smjene generalnog sekretara Jovana Šurbatovića i Miroslava Tanjge koji su okrivili selektora Dragana Stojkovića za neuspjeh na Evropskom prvenstvu, mnogo otkaza igrača zbog povreda, desetkovan sastav i ambijent koji ne obećava ništa dobro...

Uvertira za novi ciklus je za brigu svih koji rade u FSS, ali podmlađena selekcija Srbije nastojaće da pruži što bolji otpor Španiji na startu četvrtog izdanja A divizije Lige nacija, sjutra od 20.45 na stadionu "Rajko Mitić".

I da je Srbija kompletna, Španija bi bila favorit, a ovako je apsolutni. Ipak, "orlovi" će uz podršku sa tribina pokušati da iznenade prvaka Evrope.

- Ne bih htio da dajem bilo kakve komentare i bilo kome da repliciram. Svako ima pravo da kaže i misli šta hože i na tome bih se zaustavio. Problema u srpskom fudbalu imamo za izvoz, možemo da ih prodajemo i tu ništa nije novo. Od kada sam došao da budem selektor, stalno su problemi prisutni. Ne bih zaista da polemišem i repliciram. Ja sam trener. Niti se bavim kadrovskim pitanjima, niti kadrovskim rješenjima, niti vodim politiku FSS. Da se jednom i zauvijek zna i ne volim da se moje ime miješa u te stvari. To je tendenciozna stvar koju jednostavno ne razumijem. Trener sam i bavim se reprezentacijom, trudim se da svoj posao radim najbolje što mogu - rekao je Stoijković na konferenciji za novinare. - Već dva puta smo imali sastanke, analizu protivnika, video-analizu protivnika. Danas smo sve to ponovili još jednom, da utvrdimo gradivo i da dam smjernice igračima šta bi trebalo raditi sjutra i kako izgledati na terenu. A, što se piše i priča, moja poruka je da se samo fokusiraju na utakmicu i da ih ne dotiče. A, da je prijatno - nije. Navikli smo na to. Neću dozvoliti da me bilo ko izbaci iz takta i poremeti strategiju koju pripremam - dodao je Stojković.

O Španiji je govorio u superlativu.

- Nevjerovatna su reprezentacija, skup talenata, superiornost u tehničkom smislu. Tamo nema nijednog igrača, uključujući i golmana, koji ne kontroliše loptu kako bi svi voljeli. Imali su oni generacije i iza ove, da ne pominjemo 2010, 2012. godinu, ali ova generacija sa mladim igračima je hrabar potez De La Fuentea da regeneriše španski tim. I dao je rezultate - kazao je selektor "orlova".

Da Srbiju protiv trenutno najbolje selekcije na svijetu čeka težak posao svjestan je i vezista Saša Lukić.

- Španija je pokazala najbolji fudbal na Evropskom prvenstvu i zasluženo ga osvojila. Najbolja su trenutno ekipa na svijetu i biće jako teška utakmica za nas. Da bismo se nadigravali sa njima ili pokušali da ih pobijedimo, moraćemo da budemo perfektni i defanzivno i ofanzivno. Jako dobro poznajemo ekipu, ja takođe, jer sam 2017. igrao protiv njih na Evropskom prvenstvu i to su sve momci sada u A reprezentaciji - rekao je Lukić.

Nakon brojnih otkaza priliku će dobiti neki novi igrači, željni dokazivanja.

- Tu su mladi momci, osjetio sam lijepu energiju i želju da se napravi dobar rezultat. Bez svakog se sada trenutno mora, svako od nas je ovdje zamjenljiv, jedino što ostaje je reprezentacija. Mi koji smo tu od igrača moramo da ostavimo sve za reprezentaciju i da se po tome pamti. Ko će biti tu od igrača, nije bitno. Jako vjerujem u ove mlade momke, potrebna im je podrška, kao i strpljenje. Vjerujem i srećan sam što sam ovdje sa njima - istakao je igrač Fulama.

Poznat јe i kapiten, odnosno njegov zamjenik.

- Kapiten će biti Nikola Milenković, igrač sa trenutno naјviše nastupa u reprezentaciјi, zamjenik јe Predrag Raјković - odlučio je selektor Stojković. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
16. septembar 2024 21:35