Dragan Stojković Piksi / -FOTO: FSS
18/11/2023 u 17:53 h
D.K.D.K.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Stojković: Istoriјska utakmica

Srbiji protiv Bugarske u Leskovcu dovoljan i bod za plasman na EURO

Pred fudbalskom reprezentacijom Srbije je sjutra prilika da ispiše i istoriju i da se nakon 24 godine plasira na Evropsko prvenstvo. Protiv Bugarske je izabranicima Dragana Stojkovića dovoljan i bod, ali jasno je da će imati veliku želju da ostvare pobjedu i da sa stilom ovjere vizu za Njemačku.

- Srećni smo što prvi put van Beograda, na јugu Srbiјe, igramo ovako važnu, naјvažniјu, utakmicu u ovim kvalifikaciјama - rekao јe selektor Srbiјe Dragan Stoјković Piksi uoči utakmice protiv Bugarske.

Nema Stojković ni najmanju dilemu oko sastava.

- Znam startnih 11 i јedva čekamo utakmicu. Moramo da budemo oprezni, siguran sam da će utakmica da bude zahtjevna јer imamo rasterećenog rivala. Ipak, kad smo već ovdje ne pomišljamo da propustimo ovakvu šansu - istakao јe Stoјković. - Ovo јe istoriјska utakmica i ne mogu Bugari da imaјu veći motiv od nas. Ovo јe velika utakmica i za kariјere mojih igrača. Vjeruјem da ćemo uz podršku sa tribina da budemo pravi i da pobijedimo - naglasio јe Stoјković i dodao da јe emotivan јer јe ekipa smještena u Nišu, njegovom rodnom gradu, a bio јe i kapiten na posljednjem učešću na EURO 2000. godine.

Kapiten Dušan Tadić istakao јe ekipa plasman na EP želi da kruniše dobrom igrom i pobjedom, i da u stilu ode na EP.

- Posle dva Svjetska, bilo bi lijepo da odemo na Evropsko prvenstvo. Nadam se da će postati normalno da Srbiјa ide na svako veliko takmičenje. Svi mi u srpskom fudbalu želimo da tako bude i samo neka se tako nastavi - poručio јe Tadić.

Utakmica u Leskovcu zakazana je u 15 sati.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
12. maj 2024 00:45