Dragan Stojković Piksi / -FOTO: EPA
16/10/2024 u 09:28 h
D.K.D.K.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Stojković priznao: Španija je druga dimenzija

Ništa nije fukcinisalo u igri "orlova" protiv prvaka Evrope u Kordobi

Tri dana nakon pobjede nad Švajcarskom u Leskovcu postojala je nada da bi Srbija mogla da ponovo dobro parira Španiji kao u Beogradu kada je uzela bod, ali suprotno od toga u Kordobi je bila potpuno nemoćna i vratila se u realnost

Prvak Evrope je bio dominantan, pokazao moć i slavio ubjedljiv trijumf začinjen sa tri gola u mreži Predraga Rajkovića

- Loše sa naše strane, odlično za Španiju. Kada vidite taj kvalitet na terenu, jasno je da oni nemaju problema u igri. Od golmana Raje do Morate. Treba biti realan i pošten. Oni su druga dimenzija. To smo i vidjeli. Daleko su tehnički bolji, brzina i ideja u igri, sve je na njihovoj strani. Nisu šampioni Evropi slučajno - rekao je Dragan Stojković, selektor Srbije.

Ništa nije fukcinisalo u igri "orlova". 

- Po prvi put igramo u A diviziji, dosta igrаča nam je falilo, bila bi drugačija slika, da smo bili kompletni. Bez obzira na poraz, jedno dobro iskustvo, jer smo dali šansu nekim mlađim igračima da vide kako je igrati protiv šampiona. Sigurno će im značiti. Imam utisak da Španija ima dva podjenako kvalitetna tima, i da nema razlike između onih na klupi i terenu. Moćna fudbalska sila. Treba im čestitati.

Da je Mitrović u 64. minutu iskoristio jedinu šansu na utakmici možda bi meč išao u drugom pravcu. Ovako, Srbija je bila u podređenom položaju i još dobro prošla. 

- U ovakvim utakmicama, vidjeli smo da čak i tim koji ima dominaciju, može da napravi grešku, imali smo zlatnu priliku, ali lopta nije htjela u gol, ko zna šta bi bilo - zaključio je Stojković.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
16. oktobar 2024 22:09