Stojković i Samardžić / -FOTO: FSS
24/03/2024 u 20:09 h
D.K.D.K.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Stojković protiv Kipra traži pozitivnu reakciju igrača

Lazar Samardžić će biti starter umjesto kapitena Dušana Tadića

Četiri dana nakon teškog poraza od Rusije u Moskvi, Srbija će sjutra (18.00) u Larnaki protiv Kipra imati priliku da popravi utisak.

Selektor Dragan Stojković Piksi nije bio previše zabrinut nakon poraza od Rusije, budući da su "orlovi" igrali sa igračem manje 70. minuta, a u sjutrašnjem meču protiv Kipra, Srbija je apsolutni favorit.

- Sve je u redu, atmosfera je dobra, okrenuti smo budućnosti, meču koji slijedi, nema panike, gledamo naprijed - jasan je Stojković. - Milenković se priključio, svi konkurišu za tim, biće nekih promjena i tu nema dileme. Želimo da probamo nešto što smo radili prethodnih dana i ovu utakmicu gledamo kao na "rehabilitaciju" posle onoga u Rusiji. Očekujem da igrači obave sve što treba na terenu. Utakmica u Rusiji je poraz koji je došao, ali to nije bio najbolji tim Srbije i treba biti pošten i to reći. Ima igrača koji su u prednosti na pojedince koji su počeli u Moskvi, a sve to znači da očekujem bolje izdanje sada na Kipru - istakao je Stojković.

Lazar Samardžić će biti starter umjesto kapitena Dušana Tadića.

- Priča se da su ovo pripreme za Evropsko prvenstvo, ali ono počinje tek za tri mjeseca. Hoću pozitivnu reakciju svih igrača, od zadnje linije do napada. Maksimalno angažovanje i respekt prema principima igre koju želimo da pružimo. Niko se ne osjeća lijepo kada ga kritikujete, stvaljate pod upitnik njegov kvalitet. Zato želim reakciju.

Utakmica protiv Kipra mogla bi da bude posljednja prilika da se neki igrači nametnu Stojkoviću.

- Može biti, ali ne mora da znači. Što se tiče finalnog spiska biće velika konkurencija, a na igračima je da se dokazuju iz nedjelje u nedelju. Vidjećemo ko je u kakvoj formi i ko zaista može da pomogne timu. Moramo, hoćemo i možemo da budemo daleko bolji, sve zahtjeve da sprovedemo do jedne tačke koja će nas sve učiniti zadovoljnim. Ima dosta vremena do juna, sve pratimo, rivale takođe. Na igračima je da se trude i bore, a krajem maja odlučićemo ko će biti na spisku za Evropsko prvenstvo - poručio je Stojković.

Prokomentarisao je selektor Srbije i utakmicu koju je Engleska, rival Srbije igrala protiv Brazila.

- Sam događaj na Vembliju je dosta impresivan, Engleska je jaka selekcija, ali nemaju oni krila, može da se igra protiv njih i nemam nikakav strah - zaključio je Stojković.

Ovo je druga provjera Srbije pred Evropsko prvenstvo u Njemačkoj, a u junu će se sastati sa Austrijom (4. jun) i Švedskom (8. jun).

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 17:57