Julijan Nagelsman / -FOTO: EPA-EFE/LUKAS BARTH-TUTTAS
18/04/2024 u 13:51 h
D.M.D.M.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Strut: Razgovaramo sa Bajernom, ali i drugim zainteresovanim klubovima

Menadžer Julijana Nagelsmana najavio da će uskoro biti donijeta odluka o njegovoj budućnosti

Selektor Njemačke Julijan Nagelsman će idućih dana odlučiti želi li da ostane na sadašnjoj poziciji ili će ponovno preuzeti vođenje nekog kluba. 

Njegov menadžer je potvrdio je da su u pregovorima sa Bajernom, u kojem je Nagelsman dobio otkaz prije 13 mjeseci.

Njemački "Sky TV" citirao je Volkera Struta, koji je u podcastu, koji tek treba biti objavljen, rekao da ne razgovaraju samo sa Bajernom i da se odluka očekuje vrlo brzo.

- Bila bi krajnja besmislica reći da ne razgovaramo sa zainteresovanim stranama. Bez želje da kažem ko su oni. Sve što mogu reći je da se ne radi samo o Bajernu. Bila bi parodija reći da ne razgovaramo. Naravno da razgovaramo - Strut.

Bajern je sa svojim sadašnjim trenerom Tomasom Tuhelom već dogovorio raskid ugovora na kraju ove sezone u kojoj su Bavarci ostali bez titule u Njemačkoj, ali još uvijek su u igri za osvajanje Lige šampiona.

Član Bajernovog odbora za sportska pitanja Maks Eberl u srijedu nije želio da potvrdi razgovore s Nagelsmanom, rekavši samo da potraga za novim trenerom ulazi u završnu fazu.

Nagelsman je prošlog mjeseca rekao da želi da se o njegovoj budućnosti odluči prije Eura u Njemačkoj, bilo da se radi o klubu ili reprezentaciji.

Nakon nedavnih impresivnih pobjeda protiv Francuske i Holandije, unutar Njemačkog fudbalskog saveza (DFB) prevladava mišljenje bi da 36-godišnji stručnjak trebao da ostane na selektorskoij poziciji i nakon ovogodišnjeg Evropskog prvenstva, do kada Nagelsman ima važeći ugovor.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 05:38