Suares na kraju sa porodicom terenu / EPA-EFE-GASTON BRITOS
07/09/2024 u 09:02 h
D.K.D.K.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Suares se oprostio sa nulom na čuvenom Sentenariu

Paragvaj odolio Urusima u Montevideu, Brazil se vratio na pobjednički put i minimalno savladao Ekvador

Posljednji ples Luisa Suaresa u dresu Urugvaja na čuvenom Sentenariu u Montevideu završen je bez pobjede, pošto je Paragvaj uspio da odoli (0:0), pa će se samo pamtiti po oproštaju jednog od najboljih svjetskih napadača u posljednjih 15 godina.

"El Pistolero" je stavio tačku na reprezentativnu karijeru na koju može biti ponosan. Posle 17 godina, 143 utakmice i 69 golova rekao je dosta. Da je u sredinom prvog poluvremena njegov udarac završio u mreži umjesto na stativi oproštaj bi uz 70. gol bio ljepši, ali i ovako Suares ima razloga za zadovoljstvo na sve što je učinio u dresu Urusa. Sada je vrijeme da neki mlađi momci dobiju priliku.

- Hvala ti na svemu, +Lucho+!", "Bio si i ostaćeš moj vječni idol", "Jedinstven si": brojne su oproštajne poruke viđene na stadionu Sentenario, gdje se okupilo više od 60.000 gledalaca.

Sa osvojenim bodom u oproštajnoj utakmici svog heroja, Urugvaj je s 14 bodova ostao drugi, iza Argentine (18).

U preostala dva duela sedme runde južnoameričkih kvalifikacija odigrana protekle noći, Brazil se nakon tri vezana poraza vratio na pobjednički put i minimalno savladao Ekvador u Kurtitibi (1:0) golom napadača Reala Rodriga u 30. minutu, dok su Peru i Kolumbija u Limi remizirali (1:1).

- Trebala nam je ova pobjeda, bez obzira je li bila ružna ili ne. Srećan sam zbog pobjede i gola i nadam se da će nam pomoći da postanemo bolji i da napredujemo na nivo koji želimo postići - kazao je Rodrigo za brazilsku TV Globo.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
12. septembar 2024 12:07