Sa današnje konferencije za novinare / -FOTO: DEJAN PANIć
09/02/2024 u 17:46 h
D.P.D.P.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Svi crnogorski prvoligaši u ECA asocijaciji

Predstavnici ove organizacije juče održali regionalni sastanak u Tivtu, danas razgovorali sa predstavnicima domaćih klubova

Asocijacije evropskih klubova (ECA) održala je u prethodna dva dana nekoliko sastanaka u Crnoj Gori, nakon kojih su sa zadovoljstvom konstatovali da je svih deset naših prvoligaških klubova prihvatilo članstvo u ovoj organizaciji.

-Svi crnogorski prvoligaši sada su dio porocide od oko 500 klubova. Naša asocijacija je porasla za 84 odsto u odnosu na dan osnivanja u Nionu 2008. godine. Predstavili smo klubovima prednosti članstvu u jedinom akreditovanom udruženju klubova u UEFA, ali i priznatom od FIFA - rekao je Robert Folkner, direktor komunikacija i marketinga u ECA

Asif Asgarov, predstavnik ove asocijacije, ali i jedan od vodećih ljudi azerbejdžanskog Karabaga, na konferenciji za noviinare upriličenoj u Podgorici, je poručio:

- Želim da se zahvalim FK Budućnost koja je bila naš domaćin u Crnoj Gori. Juče smo bili u Tivtu, gdje smo imali regionalni sastanak sa klubovima iz okruženja, danas smo ovdje. U potpunosti smo zadovoljni razgovorima koje smo imali sa klubovima.

Projektni rukovodilac Džeremi Kotinjo i član borda direktora ECA je na konfreneciji za novinare kazao da crnogorski klubovi dijele iste probleme kao i drugi u zemljama veličine Crne Gore.

-Tu smo da im pomognemo u razmjeni znanja, iskustava, rješavanju sporova u transferima sa drugim klubovima ili u inostarnstvu, zastupištvu kod Uefa ali smo im objasnili i linije pomoći i kako aplicirati u fondu solidarnsoti FIFA. ECA brine o klubovima, a nama je Crna Gora važna, važan nam je i interes klubova i nudimo pomoć u edukaciji, unapređenju, profesionalizaciji u klubovima. Od septembra ove godine kreće novi fond i objasnili smo distribuciju novca od Saveza ka klubovima, to je najviše zanimalo učesnike sastanka. Budžet će biti uvećan sa 3,7 na 4,4 miliajrde, a klubovi koji ne izbore evropkupove, poput većine crnnogorskih, sada će moći da računaju na sedam u odnosu na prethodnih četiri odsto iz budžeta u fondu solidarnosti i pomoći klubovima da prežive, razvijaju se i profesionalizuju poslovanje - istakao je Kutinjo.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
05. oktobar 2024 23:38