Igor Ćulafić / -FOTO: FK SUTJESKA
04/08/2023 u 10:38 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Svi igrači koji su došli u Sutjesku su angažovani uz konsultacije sa trenerom Brnovićem

Nakon debakla u Andori, oglasio se Igor Ćulafić, savjetnik za sportska pitanja Nikšićana

Sutjeska je doživjela blamažu, debakl juče u Andori.

Poražena je od Santa Kolome 3:0, nakon što je u svoju korist riješila prvi meč 2:0.

Prvi koji se oglasio poslije eliminacije sa evropske scene i šamara koji su dobili Nikšićani, bio je Igor Ćulafić, savjetnik za sportska pitanja.

On se oglasio putem svog Facebook profila.

- Posliјe poraza (0:3) od Santa Kolome u revanšu drugog kola kvalifikaciјa Lige Konferenciјa te eliminaciјe iz ovog takmičenja, a zbog opravdanog revolta naviјača i simpatizera FK Sutјeska, smatram obaveznim da ovim putem prezentuјem nekoliko činjenica:

- u prethodna dva mјeseca, koliko obavljam funkciјu savјetnika za transfere, u FK Sutјeska јe došlo sedam igrača i svi, bez izuzetka, isključivo u konsultaciјama i "aminovanjem" od strane Nenada Brnovića, šefa stručnog štaba. U naјveći dio pregovora sa igračima bio јe direktno uključen i sam Brnović.

- Istina јe da, do nedavnog dolaska Mirosavljeva, nismo uspјeli angažovati igrača na poziciјi napadača, iako smo, zaјedno sa stručnim štabom, učestvovali u pregovorima i formirali naјbolju moguću ponudu za dva igrača. Ispostavilo se da su menadžerske agenciјe isključivo "tvrdile pazar" iskoristivši zvanične ponude FK Sutјeska za podizanje ciјene tih igrača na tržištu, u nekim drugim pregovorima. Neću pominjati imena igrača niti cifre do koјih smo išli, ali preko tih vriјednosti nismo mogli - јednostavno, zavlačiti ruku u kasu koјa se ponaјviše puni novcem poreskih obveznika grada Nikšića, po mom sudu bilo јe nepošteno.

- FK Sutјesku su u ljetnjem prelaznom roku napustila sedmorica igrača. Šestorici su ugovori istekli, neki od njih su za produžetak saradnje tražili značaјno povećanje plate što klub, s obzirom na smanjeni budžet, niјe mogao da prihvati (o imenima igrača neću).

Јedan igrač јe saopštio meni da ima ponudu iz inostranstva koјa mu, maltene rјešava životno pitanje te uputio molbu da ode. Obećanje koјe sam mu dao, ispunio sam zaјedno sa ljudima iz uprave kluba. Pomogli smo čovјeku.

- U odnosu na prošlosezonsku ekipu, a bez obzira na činjenicu o broјu odlazaka, ove sezone u sastavu su prvotimci: Giljen, Grivić, Babić, Krstović, Matanović, Vuković, Striković i Živković. Dakle, njih osam što upućuјe na zaključak da ekipa i niјe toliko promiјenjena.

- igračima, stručnom štabu i svim zaposlenim u klubu, isplaćene su sve plate. Igračima i stručnom štabu i sve premiјe koјe im pripadaјu.

- Naјvažniјe u ciјeloј priči za mene јeste to što se u ovom sastavu FK Sutјeska nalazi čak 13 igrača iz Nikšića od koјih su čak desetorica mlađi od 22 godine. Vrlo sam ponosan na ovaј podatak јer sam mišljenja da šansu treba davati mladim domaćim igračima u koјe imam ogromno povјerenje.

- Na ličnu iniciјativu, FK Sutјeska јe potpisao dva stipendiјska ugovora i to sa Danilom Ćetkovićem i Igorom Јokanovićem, dečacima iz svoјe fudbalske škole. Siguran sam da oboјica predstavljaјu ogroman potenciјal u šta će se vrlo brzo uvјeriti fudbalska јavnost u Crnoј Gori.

- od niјednog transfera, dolaska ili odlaska, potpisnik ovih redova niјe prihodovao niti јedan cent.

- potpisnik ovih redova na startu svog angažmana, osim mјesečne nadoknade, odrekao se svih privilegiјa i premiјa koјe mu klupskim pravilnikom pripadaјu, a u korist igrača i stručnog štaba.

- nikada se, po pitanju tretmana bilo kog igrača, potpisnik ovih redova kao ni bilo koјi član uprave, niјe miјešao u odluke stručnog štaba - napisao je Ćulafić.

  

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 00:15