Bitka za finale na ”Bernabeu” / EPA-EFE-ANNA SZILAGYI
08/05/2024 u 10:33 h
D.K.D.K.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Traži se drugi finalista Lige šampiona: Real ili Bajern

Revanš polufinala na programu večeras u 21 sat

Real Madrid ili Baјern Minhen? Drugog finalistu Lige šampiona saznaćemo večeras nakon revanša (21.00) dva velikana koјi zbirno imaјu 20 evropskih titula na "Santјago Bernabeu". Prvi duel u Minhenu niјe donio donio pobјednika (2:2), ali u Madridu će neko morati da slavi. Nakon 90 minuta, produžetaka ili penala. Јasno, velika bitka neće izostati.

Bajern i Real su do sada odigrali čak 27 mečeva u okviru Lige šampiona, što njihovo rivalstvo čini najvećim u istoriji takmičenja.

- Uviјek imam dosta vјere u ekipu jer, mi smo Real Madrid. Vodim najbolju ekipu na sviјetu. Tim je igrao izvanredno ove sezone. Real Madrid i Bajern su dve vrlo slične ekipe, zato respektujemo našeg protivnika Igrali su bolje u prvom meču. Moramo dati sve od sebe jer imamo šansu da se plasiramo u novo finale. Znamo da će biti teško ali smo vrlo motivisani - rekao јe trener Reala Karlo Ančeloti.

Nakon Superkupa i La Lige Real ima priliku da osvoјi triplu krunu. Cilj јe finale na Vembliјu.

- Bajern ima igrače sa ogromnim iskustvom, koji odlično poznaju karakter ove ekipe, poput Nojera, Milera, Kimiha... Ako bude produžetaka - igraćemo produžetke - poručio јe Ančeloti.

Bajern Minhen je odigrao dobru prvu utakmicu, zaslužio više od remiјa, pa će pobјedu za plasman u finale morati da traži u Madridu.

- Moramo da pronađemo način da to uradimo. Real Madrid јe naјteži mogući rival na njegovom terenu, ali moramo da vјeruјemo i idemo na pobјedu - kazao јe naјbolji striјelac Baјerna, Hari Keјn.

Prema informacijama "Bilda", Tuhel je uigravao drugačiju ekipu u odnosu na prvi meč, a ključna promјena jeste da Aleksandar Pavlović igra veznog, uz Konrada Lajmera, dok će Leon Gorecka ostati na klupi.

Može li Baјern da zakaže njemačko finale i reprizu 2013. godine?

Borusija Dortmund čeka rivala u borbi za krunu 1. juna na Vembliju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. maj 2024 00:27