Matija Šarkić / -FOTO: FC MILVOL
17/06/2024 u 23:11 h
D.P.D.P.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Trener Milvola odao počast Matiji Šarkiću: Bio je tako ponosan...

Iako je Evropski šampionat u punom jeku, fudbalski svijet je i dalje u šoku zbog prerane smrti Matije Šarkića

Golman naše reprezentacije iznenada je preminuo u subotu u 27. godini, a a danas mu je počast odao Nil Haris, trener Milvola, poslednjeg kluba za koji je nastupao Šarkić.

- Naše misli su sa Matijinim roditeljima i braćom. Imali su divnog sina i divnog brata koji je bio zaista brižan, dobar čovjek. Dobio sam poziv u subotu u sedam ujutro i kad je tako znate da vijest neće biti pozitivna, ali ne možete nikad ni da zamislite kako možete da budete razoreni kada saznate da je tako dobar čovjek u tako mladim godinama izgubio život. Riječima je teško objasniti taj osjećaj. Sve sam doživio vrlo emotivno jer imam 22-godišnjeg sina, Matija je bio samo nekoliko godina stariji. Svako ljudsko biće, svaki navijač Milvola, pogođen je ovim. Vijest koja je slomila porodicu i naš fudbalski klub – rekao je Haris.

Klub je pokrenuo onlajn knjigu žalosti za sve koji žele da odaju počast Šarkiću, a na stadionu navijači ostavljaju cvijeće i uspomene na Matiju.

-Nije iznenađenje kada pročitate da ljudi pišu i pričaju o njemu tako lijepo, o njegovom blistavom osmijehu, ljudskosti, o osobi dobre volje. Radio sam s Matijom samo tri mjeseca, a bili smo zajedno prošlog četvrtka na terenu i imao je ogroman osmijeh na licu, bio je mnogo uzbuđen što će te večeri otići da vidi porodicu u Crnoj Gori. Blistao je. Branio je odlično za reprezentaciju protiv Belgije, bio na vjenčanju svog brata... Bio je tako ponosan.  Pobjeđivao, gubio ili remizirao, svaki dan je na treninge dolazio s osmjehom na licu i sa željom da bude još bolji. To je bio njegov način razmišljanja – dodao je Haris.

Matija Šarkić je sahranjen danas u krugu porodice. Komemorativna sjednica biće održana sjutra u 11 sati, u Crnogorskom narodnom pozorištu.

 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
03. jul 2024 07:22