Marko Tući / -FOTO: FSCG
04/09/2024 u 19:59 h
Dejan PanićDejan Panić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Tući pred gostovanje u Rejkjaviku: Očekujem fajtersku utakmicu

Poslednji trening uoči puta na Island, fudbalska reprezentacija Crne Gore odradila je večeras u Kampu na Starom aerodromu

Igrači su odrađivali poslednje taktike, sprovodili na terenu sve zamisli selektora Prosinečkog, kako bi se duel u Rejkjaviku dočekao što spremnije. Naravno, nakon brojnih otkaza (čak šest igrača) veliko je pitanje ko će početi utakmicu sa Islandom, ali je gotovo izvjesno da će od prvog minuta na terenu biti Marko Tući. Štoper južnokorejskog Gangvona je na večerašnjem brifingu sa novimarima rekao da su „sokoli“ spremni za start novog izdanja najmlađeg UEFA takmičenja.

-Sigurno smo spremni za start. Baš smo danas analizirali Island i vidjeli da su disciplinovana ekipa. Forsiraju duge lopte, dobri su i na drugoj lopti...Takođe, vidjeli smo njihove mane, koje ćemo, nadam se, uspjeti da iskoristimo – rekao je Marko Tući.

Pod komandom selektora Roberta Prosinečkog Crna Gora je do sada odigrala četiri prijateljske utakmice: Bjelorusija, Sjeverna Makedonija, Belgija i Gruzija. Na pitanje da li neka od ovih selekcija podsjeća na Island, Tući je odgovorio:

-Ja sam igrao dvije od te četiri. Po meni, možda Bjelorusija ili Gruzija...Imaju ozbiljan kvalitet u ofanzivnoj liniji tima. Ali, ono što je sigurno, mi tamo idemo na pobjedu, uradićemo to što selektor želi od nas i nadamo se pozitivnom rezultatu.

Koji je recept za pobjedu, odnosno kako treba igrati na Islandu?

-Mislim da će biti jedna fajterska utakmica. Imamo i mi kvalitet prema naprijed, nadam se da ćemo to iskoristiti i osvojiti važna tri boda.

Ponovo smo oslabljeni, nema Stefana Savića, Edvina Kuča, Igora Vujačića, Marka Jankovića, Marka Bakića...

-Sigurno veliki peh za nas! To su standardni igrači, možda i najbolji reprezentativci. Ali, mi koji smo tu probaćemo da odradimo sve što je do nas da pobijedimo utakmicu.

Da li kroz Ligu nacija vidiš našu šansu za lakši plasman na Svjetsko prvenstvo?

-Sigurno da vidim. Iskreno, grupa nije laka, ali možemo da igramo sa svima. Turska možda malo odskače, ali i sa njima možemo da igramo.

Reprezentativci sjutra ujutri kreću na put, a let do prestonice Islanda trajaće nešto više od pet sati. Na pitanje koliko je teško putovati od Južne Koreje do Crne Gore, pa do Islanda?

-To sada do Islanda, kad smo ovdje, nije ništa...Biće malo teško, ali nadam se da neće uticati na našu spremu i nastup.

Na Islandu su klimatski uslovi drugačiji nego kod nas – igrače čeka svega deesetak stepeni i pravi zimski uslovi.

-Nadam se da to neće igrati važnu ulogu. Svakako je bolje da idemo negdje gdje je hladnije, nego eventualno još toplije. Mislim da neće biti problema – poručio je na kraju Marko Tući.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
16. septembar 2024 21:14