Tomas Tuhel / EPA-EFE-NEIL HALL
16/10/2024 u 11:46 h
D.K.D.K.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Tuhel i zvanično novi selektor Engleske

Ugovor potpisan na 18 mjeseci

Engleska ima novog selektora - njemački stručnjak Tomas Tuhel i zvanično je preuzeo kormilo "Gordog Albiona".

Tuhel je tako postao tek treći stranac na klupi Engleske, nakon Svena-Gorana Eriksona i Fabija Kapela, koji se nisu naročito proslavili. Tuhel je osvajao titule sa Pari Sen Žermenom i sa Bajernom, osvojio je i Ligu šampiona sa Čelsijem, poznaje dobro prilike u engleskom fudbalu, ali sada će se prvi put oprobati u selektorskoj funkciji.

Engleski savez je sa Tuhelom potpisao ugovor na 18 mjeseci sa platom od 6.000.000 funti (nešto više od 7.000.000 eura) po godini.

- Veoma sam ponosan zbog ukazane mi časti da vodim reprezentaciju Engleske. Dugo osjećam ličnu povezanost s igrom u ovoj zemlji, a ona mi je već dala neke nevjerovatne trenutke. Ovo je ogromna privilegija, a prilika da radim sa posebnom grupom veoma talentovanih igrača je vrlo uzbudljiva - kazao je Tuhel.

Entoni Beri biće Tuhelov pomoćnik, koji je već sarađivao sa nјim u Čelsiju i Bajernu.

- Suštinski, željeli smo da angažujemo trenerski tim koji će nam dati najveće šanse da osvojimo neki veliki turnir i vjerujemo da smo uradili baš to. Fokus nam je na peharu Svjetskog prvenstva 2026. godine - optimista je izvršni direktor engleskog Saveza Mark Balingem.

Li Karlsli će voditi ekipu u novembarskim utakmicama Lige nacija sa Grčkom i Irskom, potom će se vratiti na klupu mlade selekcije, a Tuhel preuzeti komandu 1. јanuara 2025. i imati vremena da se pripremi za kvalifikacije za SP 2026.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
16. oktobar 2024 22:26