Ivan Perišić / -HNK HAJDUK SPLIT
13/08/2024 u 17:06 h
D.B.D.B.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Rastali se Ivan Perišić i Hajduk

Nakon nesuglasica uslijedio sporazumni raskid ugovora

 Situacija u splitskom Hajduku, koja je prethodnih dana privukla pažnju javnosti, a tiče se nesuglasica Ivana Perišića sa prvim trenerom Đenarom Gatuzom, dobila je epilog. Proslavljeni hrvatski reprezentativac sporazumno je raskinuo saradnju sa,,bilima". Javnost je o tome obavijestio sportski direktor kluba sa ,,Poljuda" Nikola Kalinić.

 -Žao nam je što se stvorila atmosfera koja se izrazito negativno odrazila na klub, ali posebno na Ivana i porodicu koji su nezasluženo doživjeli brojne neugodnosti. Znalo se od prvog dana da Ivan vjerovatno ostaje do kraja ljeta. Nažalost, u posljednjih nekoliko dana došlo je do nesuglasica koje su rezultirale sporazumnim dogovorom te su obje strane u mirnom tonu zaključile kako se saradnja neće nastaviti-kazao je Kalinić.

Ovakvom razlazu sa 35-godišnjim napadečem prethodilo je njegovo nezadovoljstvo i navodna ne disciplina, te sklanjanje iz tima pred prvenstveni okršaj drugog kola sa zagrebačkom Lokomotivom. Posle duela sa ,,lokosima" italijanski stručnjak dao je komentar na novonastalu situaciju.

 -Prije 20 dana došao je u moju kancelariju i rekao da bi želio da ode. Ako neko ne želi da ostane, onda moram poštovati ostatak ekipe, a u svlačionici postoje pravila koja se moraju poštovati. Dao sam mu šansu da igra, 20 minuta, 35 minuta, 65 minuta. Ako neki igrač izrazi želju da ide, može dovesti do pogrešnih razmišljanja. Ovo nije zatvorena priča. On je i dalje tu.-kazao je prije dva dana Gatuzo.

Ipak, sada kada je priča zaista zatvorena, treba reći da bi razlaz sa Perišićem mogao biti koristan za Hajduk. Činjenični razlog za to je njegov učinak na terenu, pošto je u minuloj sezoni odigrao osam utakmica i postigao jedan pogodak, dok se u aktuelnoj još nije upisao u strijelce. 

 Hrvatski as nastupao je tokom karijere za Sošo, Klub Briž, Borusiju Dortmund, Volfsburg, Inter, Bajern i Totenhem.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
12. septembar 2024 09:52