Alvaro Morata / EPA-EFE-FOTO:EPA/FRIEDEMANN VOGEL
24/07/2024 u 10:09 h
D.M.D.M.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

UEFA pokrenula istragu protiv Morate i Rodija

Na proslavi evropske tiule, njih dvojica su pjevali "Gibraltar je španski"

UEFA je pokrenula disciplinski postupak i istragu protiv španskih reprezentativaca Alvara Morate i Rodrija.

Morata, kapiten španske reprezentacije koja je osvojila titulu na EP, i Rodri, najbolji igrač prvenstva, optuženi su za nedolično ponašanje u Madridu, na proslavi šampionske titule.

U zanosu i slavlju, španski duo je pjevao „Gibraltar je španski“, zbog čega je Fudbalski savez Gibraltara podnio zvaničnu žalbu UEFA.

UEFA je postavila disciplinskog inspektora koji će procijeniti da li i koliko su Morata i Rodri prekršili pravila, dok obojica, kao i Španski fudbalski savez, imaju rok od dvije nedelje da podnesu žalbu i potencijalno izbjegnu kaznu.

Zvanično, Morata i Rodri su optuženi za kršenje standarda pristojnog ponašanja, diskreditaciju fudbala kao sporta i korišćenje sportskih događaja za nesportske radnje.

Gibraltar je prekomorska teritorija Ujedinjenog Kraljevstva sa 33.000 stanovnika na jugu Španije, oko koje London i Madrid vode sporove decenijama.

Španija nikada nije prestala da traži Gibraltar, ali su 1967. godine njegovi stanovnici na referendumu glasali da ostanu pod vlašću Ujedinjenog Kraljevstva.

Dvije godine kasnije, Gibraltar je dobio nov ustav i veću autonomiju.

U 1991. i 1997. godini, Španija je predložila Velikoj Britaniji zajednički suverenitet nad Gibraltarom, ali je taj predlog odbijen.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
06. septembar 2024 18:17