Emeri i sa Aston Vilom srušio Bajern / -FOTO: TWITTER/AVFCOFFICIAL
03/10/2024 u 10:54 h
D.K.D.K.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Unaj Emeri je Bajernova "crna beštija"

Španski stručnjak koji sada vodi Aston Vilu je sa tri različita kluba slavio pobjede nad njemačkim velikanom u Ligi šampiona

Impresivno je izgledao Bajern na startu ove sezone, punio mreže svojih rivala u Bundesligi, demolirao Dinamo iz Zagreba na premijeri u ovosezonskoj Ligi šampiona (9:2), a onda je u samo četiri dana najprije remizirao sa Bajer Leverkuzenom, a onda doživio i prvi poraz u sezoni na gostovanju u Birmingemu. Aston Vila je golom rezerviste Džona Durana srušila Bajern na "Vila parku" (1:0), a ova pobjeda je, za trenutak vratila navijače ovog kluba u 1982. godinu kada je u finalu Kupa šampiona, Vila dobila Bajern golom Pitera Vajta u Roterdamu.

Ovog puta junak je bio Duran, ali ako je ko "crna beštija" za Bajern onda je to španski stručnjak Unaj Emeri koji je sa tri različita kluba slavio pobjede nad njemačkim velikanom. Bavarce je pobjeđivao dok je bio na klupi PSŽ-a i Viljareala, a sada je to uspio i sa Aston Vilom.

Sjajna Emerijeva ekipa prekinula je ujedno niz Bavaraca od 41 utakmice bez poraza u grupnoj fazi Lige šampiona, pošto im je ovo bio prvi poraz još od 2017. kada ih je savladao PSŽ.

- Igrati u Evropi, to je nešto posebno. Međutim, imate Evropsku ligu, Konferencijsku ligu, ali i Ligu šampiona gdje igraju oni najbolji. Aston Villa je igrala protiv jednog takvog kluba, Bajerna. Za nas nije bilo najvažnije da pobijedimo, bilo je važnije da vidimo koliko smo blizu odnosno koliko smo daleko od klubova kao što je Bajern. Naravno da se osjećam ponosno, kako smo igrali, kako smo nivo naše igre podigli. Sada će i zahtjevi biti veći. Jako sam ponosan na sve momke - sijao je od sreće Emeri.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
03. oktobar 2024 10:55