Usman Dembele / EPA-EFE-FOTO: EPA/RODRIGO JIMENEZ
28/07/2023 u 18:07 h
D.M.D.M.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Usman Dembele u PSŽ-u, Barseloni 50 miliona eura

Krilni napadač do 1. avgusta može da napusti Kataloniju za tu sumu, poslije je obeštećenje duplo veće

Francuski reprezentativac Usman Dembele biće najnovije pojačanje PSŽ-a nakon što su „sveci” ušli u završnu fazu pregovora za angažovanje odličnog krilnog igrača.

Dembele u ugovoru ima klauzulu koja mu omogućava da napusti Barselonu za 50 miliona eura, od 1. avgusta ova klauzula skače na 100 miliona eura, što je razlog da "sveci" intenziviraju pregovore i što prije završe transfer.

Francuz je prošle nedelje odbio bogatu ponudu iz Saudijske Arabije, ali kada je u pitanju PSŽ njegov stav je drugačiji, Dembele vjeruje u dugoročni projekat „svetaca” i spreman je da potpiše petogodišnji ugovor sa novim klubom za platu koja je znatno veća od one koju trenutno zarađuje u Barseloni.

Katalonci nemaju manevarskog prostora jer klauzula dozvoljava krilnom igraču da ode uplatom odgovarajućeg iznosa.

Trener Ćavi Ernandez nije krio da mu je Dembele jedan od omiljenih igrača, ali Barsa se i dalje bori sa finansijskim problemima i ova prodaja će sigurno ostaviti manevarski prostor za nova pojačanja tima do kraja ovog prelaznog roka.

Što se tiče PSŽ-a, Dembele se ne vidi kao naslednik Kilijana Mbapea, a očekuje se da će, ukoliko napusti klub prije kraja ovog prelaznog roka, drugi vrhunski napadač biti doveden da ga zamijeni.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
29. septembar 2024 14:58