Rafael Varan / -FOTO: EPA
25/09/2024 u 10:50 h
D.K.D.K.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Varan odlučio da kaže dosta

Zbog brojnih povreda jedan od najboljih štopera u modernoj istoriji fudbala penzionisao se u 31. godini

Jedan od najboljih svjetskih štopera Rafael Varan, koji je sa Francuskom postao i planetarni šampion 2018. godine, odlučio je da se nakon nove povrede koljena penzioniše u 31. godini.

Varan je ovog ljeta napustio Mančester junajted kao slobodan igrač, potpisao je za Komo, ali je zbog povrede odlučio da raskine ugovor sa italijanskim klubom. Za novog italijanskog prvoligaša odigrao je samo jedan meč u Kupu protiv Sampdorije.

Varan je legenda Real Madrida i francuske reprezentacije sa kojima je osvojio sve moguće trofeje i definitivno je jedan od najboljih štopera u modernoj istoriji fudbala.

Ponikao je u Lansu, a u Real je stigao još davne 2010. godine kao velika želja Žozea Murinja.

U Realu je proveo 10 godina, potom je 2021. prodat Mančester junajtedu za 40 miliona eura, čiji je dres nosio tri sezone. 

- Potrebna je ogromna doza hrabrosti da se slušaju srce i instinkt. Želje i potrebe su različite stvari. Padao sam i ustajao hiljadu puta, ali ovaj put je vrijeme da stanem... Volio sam da se borim za sebe, za svoje klubove, svoju zemlju, saigrače i navijače svakog kluba u kom sam igrao... Igrati na najvišem nivou je uzbudljivo iskustvo. Testira svaki nivo vašeg tijela i vašeg uma. Emocije koje doživljavate nemoguće je naći bilo gdje drugo. Kao sportisti nikada ne prihvatamo neuspjeh. To je naša priroda i ono što nas pokreće. Ne kajem se i ne bih ništa mijenjao. Osvojio sam više nego što sam mogao da sanjam, ali pored priznanja i trofeja ponosan sam što sam se, bez obzira na sve, uvijek držao svojih principa i bio pošten - navodi se između ostalog u Varanovom saopštenju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
25. septembar 2024 10:50