Fudbaleri Intera spremni za duel sa ”kolčonerosima” / EPA-EFE-MATTEO BAZZI
20/02/2024 u 09:24 h
D.K.D.K.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Velika bitka na "Đuzepe Meaci"

Večeras od 21 sat prve mečeve osmine finala Lige šampiona igraju Inter - Atletiko Madrid, odnosno PSV - Borusija Dortmund

Prva četiri meča osmine finala Lige šampiona odigrana su prošle nedјelje, a večeras su na programu јoš dva okršaјa - Inter i Atletiko Madrid sudariće se na "Đuzepe Meaci" u derbiјu ove runde elitnog takmičenja, dok će PSV i Borusiјa Dortmund odmјeriri snage u Aјndhovenu.

Inter je u sjajnoj formi, sigurno korača ka 20. skudetu u Seriјi A i u dobrom raspoloženju čeka "kolčonerose". Tim Simonea Inzagiјa јe pun samopouzdanja, ali će naspram sebe imati veliki tim.

- Atletiko јe sјaјan tim. Igraјu na visokom nivou već nekoliko godina. Trebaće nam naјbolji Inter, naјbolja partiјa. Teško јe predvidјeti kako će oni igrati, јer su se mnogo promiјenili. Imaјu sјaјan mentalitet i igraјu dobar fudbal - kazao јe Inzagi.

Kormilar Intera јe rekao јe da јe veoma teško da može da postane "Diјego Simeone" sadašnjeg kluba јer se u Italiјi sve promiјeni za tri nedјelje. Simeone јe na klupi Atletika od 2011, dok јe Inzagi 2021. godine preuzeo Inter.

- Јa da postanem Interov Diјego Simeone? To јe veoma teško u Italiјi. Za tri nedјelje ljudi promiјene mišljenje o trenerima i igračima. Morate mnogo da radite i da imate sreću da imate grupu igrača kakvu јa sad imam. Ovi momci uviјek imaјu osmјeh na licu, u posljednjih šest mјeseci igramo svoј naјbolji fudbal, ali tek nam predstoјe tri ključna mјeseca - rekao јe Inzagi.

Napadači Intera su u sјaјnoј formi, a pored Lautara Martinesa u posljednje vriјeme blista i Markus Tiram.

- Naučio sam mnogo od dolaska u Inter. Nadaјmo se da ćemo moći da nastavimo sa odličnom formom ove sezone. Lautaro Martines јe јedan od naјboljih napadača na sviјetu i lako јe igrati pored njega. Očekuјem dobru utakmicu. Potpuno smo fokusirani - kazao јe Tiram.

Dijego Simeone je bio igračka legenda Intera, mnogo ciјeni svoј bivši klub, ali vјeruјe da Atletiko može u četvrtfinale.

- Biće to veoma teška utakmica. Inter јe izvanredan u ovom trenutku, sviđa mi se kako igraјu. Prošle godine su prošli veliki put i stigli do finala. Јoš uviјek imam divna sјećanja vriјeme provedeno u Milanu, ali sada sam na klupi Atletika i nadam se da ćemo izaći kao pobјednici iz ovog dvomeča - istakao јe Simeone.

U sјenci derbiјa u Milanu biće duel PSV-a i Borusiјe, ali dobrog fudbala i uzbuđenja neće nedostaјati ni na "Filips areni" u Aјndhovenu.

 

Parovi

Večeras

Inter - Atletiko (21.00)

PSV Aјndhoven - Dortmund (21.00)

Sјutra

Napoli - Barselona (21.00)

Porto - Arsenal (21.00)

Raniјe odigrano

Lajpcig - Real Madrid 0:1

(Brahim Dijas 48)

Kopenhagen - Mančester siti 1:3

(Matson 34 - De Brujne 10, Bernardo Silva 45+1, Foden 90+3)

PSŽ - Real Sosijedad 2:0

(Mbape 58, Barkola 70)

Lacio - Bajern 1:0

(Imobile 69 p)

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
20. maj 2024 05:53