Pobjednici turnira u Igalu / -FOTO: TEGBAL SAVEZ CRNE GORE
23/06/2024 u 14:24 h
Todor BrajkovićTodor Brajković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Veljko Ljumović i Steqersi najbolji u Herceg Novom

Po prvi put od pokretanja Crnogorske tegbal lige u finalu nije bilo reprezentativaca, Žarkovića i Jovanovića, osvajača tri turnira zimske MTL turneje

Prvi turnir ljetnje turneje Montenegro tegbal lige donio je pravi spektakl u Herceg Novom i prvo iznenađenje u sezoni.

Mladi član ekipe Steqers, 16-ogodišnji Veljko Ljumović prvi put osvojio je singl titulu, pobijedivši najboljeg singl igrača u Crnoj Gori, Marka Žarkovića, a potom, zajedno sa Matijom Bojovićem osvojio i dubl.

Finale u sigl kategoriji u parku Igalo donijelo je najbolji tegbal ovog vikenda. Pred punim tribinama Ljumović i Žarković priredili su pravi spektakl, koji je, nažalost prekinut prije kraja zbog povrede Marka Žarkovića pri vođstvu Ljumovića u odlučujućem setu 9:7. Žarković je poveo u meču sa 12:5, istom mjerom uzvratio Ljumović, potom je Žarković bio primoran da preda meč, jer nije mogao da nastavi.

Do finala Ljumović je stigao preko dubl partnera, Matije Bojovića 2:0 (12:11, 12:9), dok je Žarković u polufinalu bio bolji od Samira Fetića takođe u dva seta - 12:2, 12:3. Mladi Matija Bojović, omladinac FK Budućnosti je u četvrtfinalu bio bolji od reprezentativca Andrije Jovanovića 2:0 (7:12, 12:14).

Povreda Marka Žarkovića poremetila je planove ekipe TEQ Budućnost, pa je zajedno sa Andrijom Jovanovićem bio primoran da preda meč PG Teqersima u polufinalu. U drugom duelu borbe za finale Steqersi su bili bolji od bjelopoljskog Borca u dva seta - 7:12, 10:12.

Po prvi put od pokretanja Crnogorske tegbal lige u finalu nije bilo reprezentativaca, Žarkovića i Jovanovića, osvajača tri turnira zimske MTL turneje, ali finale je opravdalo očekivanja. Steqersi su slavili posle preokreta 2:1 (10:12, 12:7, 12:6) i odnijeli priznanje najbolje ekipe u konkurenciji 12 parova. Turnir u singlu igralo je 14 takmičara iz Crne Gore.

-Prije svega želim Marku brz oporavak. Nadam se da nije ozbiljna povreda i da će već na sljedećem turniru biti revanš. S druge strane, naravno da sam veoma srećan zbog pobjeda u obje konkurencije, pogotovo kad se uzme u obzir da sam jedan od najmlađih igrača na turneji. Jedva čekam sljedeće turnire, izjavio je Veljko Ljumović.

Osim u dobrom Teqball-u, posjetioci, pogotovo najmlađi, imali priliku da se oprobaju u "Elite Skills Arena" i "LOB Subsoccer" fan zonama, u nadmetanju u zanimljivim aktivacijama. Uoči finala je organizovano i Intersport takmičenje za mlađe kategorije, a sport idealan za TEQ sto, TEQ Voly predstavile su članice hercegnovskog odbojkaškog kluba Albatros.

-Velika posjeta i interesovanje za događaj u Igalu potvrdio je da je Teqball idealan sport ne samo za rekreaciju već i za promociju turističkih potencijala, istakao je menadžer za razvoj u Turističkoj organizaciji Herceg Novi, Dalibor Vuković. -Iz ugla turizma vrlo važan događaj, zato što je intersantan dopunski sadržaj za sve goste koji se trenutno nalaze u Herceg Novom. Dobar turnir, dobra organizacija, zabavni program, što sve zajedno čini jedan vrlo dobar event, i drago mi je da je TO Herceg Novi prepoznala i podržala ovaj projekat, kazao je Vuković.

Tegbal liga se seli na Žabljak, koji će biti domaćin drugog turnira na otvorenom, 13. jula, a sedmicu nakon toga i nastavak Adriatik Tegba lige i  turnir u Baru.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
23. jun 2024 14:24