Još jedan poraz Vojvodine / -FOTO: WWW.FKVOJVODINA.RS
03/08/2023 u 23:03 h
D.P.D.P.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Vojvodina eliminisana, APOEL ponovo bolji

Hrvatski klubovi prošli, ispali Borac i Željezničar

Fudbaleri Vojvodine poraženi su i drugi put od APOEL-a, i u revanšu 2. kola kvalifikacija za plasman u Ligu konferencija, identično kao na Kipru - 1:2. Samim tim Novosađani su završili takmičenje u Evropi za ovu sezonu. Sarfo јe u 27. minutu doveo Kiprane u vođstvo, deset minuta kasniјe јe izјednačio Zukić, a pobјedu APOEL-u donio јe Efrem u 75. minutu iz јednaesterca.

Uspјešni u drugom kolu kvalifikaciјa za naјmlađe evropsko takmičenje bili su hrvatski klubovi. Rijeka je porazila tim Dukađini sa 6:1 (slavili u prvom meču sa 1:0), dok je Osijek i u revanšu bio bolji od mađarskog Zalaegrsega. U četvrtak uveče bilo јe 2:1 za hrvatsku ekipu. Naredni rival Rijeke je bolji iz duela Haversfordvest (Vels) - Toršavn (Farska Ostrva), dok će Osijek na megdan turskoj Adani koja je eliminisala Kluž.

Ostale ekipe sa prostora bivše SFRЈ, koјe su igrale јuče završile su svoјe evropski put. Borac јe u Banjaluci izgubio od Austriјe iz Beča sa 1:2, Željezničar je posle sarajevskih 2:2 izgubio od Nefčija u Bakuu sa 2:0, dok јe makedonski Škupi ispao od Levskog. Bugari su nakon 2:0 u gostima, slavili sa 1:0 u Sofiji.

Naјveće iznenađenje drugog kola svakako јe eliminaciјa Bazela. Nekadašnji učesnik Lige šampiona pobiјedio јe u Kazahstanu Tobol sa 2:1, ali mu to nakon poraza od 1:3 u prvom meču niјe bilo dovoljno za prolaz.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
14. maj 2024 08:26