Rahim Sterling / -FOTO: X/ARSENAL
31/08/2024 u 09:41 h
D.K.D.K.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Završen prelazni rok u najjačim ligama: Sterling u Arsenalu, Sančo u Čelsiju

Napadač Brentforda Ajvan Toni ozvaničio je transfer u Al Ahli za oko 47.000.000 eura, dok je Sosijedad doveo Islanđanina Orija Oskarsona za 20.000.000 eura iz Kopenhagena

Prelazni rok u ligama petice završen je sinoć u ponoć, a u "minut do 12" realizovano je nekoliko spektakularnih prelazaka.

Nakon što je Enco Mareska otpisao Rahima Sterlinga u Čelsiju, krilni napadač je morao da potraži novi klub, a karijeru će kao pozajmljen igrač nastaviti u Arsenalu. Neće sjajni krilni napadač tako napštati London, ali će imati paklenu konkurenciju da se izbori za mjesto startera budući da "tobdžije" na krilnim pozicijama imaju Saku, Martinelija i Trosara.

– Nevjerovatan osjećaj. Ovo je savršeno za mene, pravi fit. Kada vidiš kakav put prelaze momci, tu glad i, ne prestajem to da govorim, zajedništvo je nešto čega želim da budem dio – rekao je Sterling.

Tako će Sterling koji je u Arsenal došao na pozajmicu nositi dres četvrtog engleskog velikana nakon što je prethodno još igrao za Liverpul, Mančester siti i Čelsi.

– Tek ćete da vidite najbolje od mene – poručio je Sterling.

Sa druge strane, ni Čelsi nije sjedeo skrštenih ruku i pronašao je zamjenu u Mančester junajtedu - na "Stemford bridž" stigao je Džejdon Sančo na pozajmicu sa pravom otkupa u iznosu od 25 miliona funti.

Za razliku od Sanča, Čelsi nije uspio da postigne dogovor sa Napolijem i da dovede Viktora Osimena, pa je Nigerijac ostao u Napulju, mada postoji mogućnost da karijeru nastavi u Saudijskoj Arabiji.

Takođe, treba istaći da će talentovani španski fudbaler srpskog porijekla Stefan Bajčetić kao pozajmljen igrač Liverpula u narednoj sezoni nositi dres Salcburga, da se bivši srpski reprezentativac Matija Nastasić pridružio zemljacima Nemanji Brašancu i Marku Dmitroviću, a novog španskog prvoligaša pojačao je i napadač Sebastijan Ale iz Borusije Dortmund.

Napadač Brentforda Ajvan Toni ozvaničio je transfer u Al Ahli za oko 47.000.000 eura, dok je Sosijedad doveo Islanđanina Orija Oskarsona za 20.000.000 eura iz Kopenhagena, što je najskuplji transfer baskijskog kluba u istoriji.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
02. oktobar 2024 12:53