Zlatko Dalić / -FOTO: HNS
06/03/2023 u 17:14 h
D.P.D.P.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Zlatko Dalić objavio prvi spisak nakon Mundijala u Kataru

Strateg Hrvatske odlučio da na spisak uvrsti 23 igrača koja su nastupila na SP

Selektor fudbalske reprezentacije Hrvatske Zlato Dalić objavio je danas spisak igrača na koje će računati na startu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. godine. To njegov prvi spisak nakon Mundijala u Kataru, na kojem su Hrvati osvojili treće mjesto.

Na Dalićevom spisku je 25 fudbalera, a to su: golmani: Dominik Livaković, Ivica Ivušić, Nediljko Labrović; odbrana: Domagoj Vida, Borna Barišić, Josip Juranović, Joško Gvardiol, Borna Sosa, Josip Stanišić, Martin Erlić, Josip Šutalo: igrači sredine terena: Luka Modrić, Mateo Kovačić, Marcelo Brozović, Mario Pašalić, Nikola Vlašić, Lovro Majer, Luka Ivanušec, Luka Sučić; napadači: Ivan Perišić, Andrej Kramarić, Bruno Petković, Mislav Oršić, Marko Livaja i Petar Musa.

-Nemamo razloga da mnogo mijenjamo ekipu koja je prije nekoliko mjeseci osvojila bronzanu medalju na Svjetskom prvenstvu, pa su tako na spisku 23 igrača iz Katara. Priključili smo ponovno Luku Ivanušeca koji igra u jako dobroj formi u Dinamu, a Petra Musu već neko vrijeme želimo da vidimo u nacionalnom timu – rekao je Dalić hrvatskim novinarima.

“Kockasti” kvalifikacije za Evropsko prvenstvo počinju 25. marta utakmicom protiv Velsa u Splitu, a tri dana kasnije očekuje ih gostovanje Turskoj.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
12. maj 2024 01:23