Naser Điga vjeruje da Zvezda može da parira Monaku / -FOTO: CRVENA ZVEZDA
22/10/2024 u 11:48 h
D.K. - D.P.D.K. - D.P.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Zvezda u Kneževini traži prve bodove, repriza finala na "Bernabeu"

Monako favorit protiv srpskog šampiona

Liga šampiona nastavlja se nakon tronedjeljne pauze utakmicama trećeg kola, a najveću pažnju večeras privlače dueli Monaka i Crvene zvezde odnosno Reala i Borusije Dortmund, koji će na "Santjago Bernabeu" reprizirati prošlosezonsko finale koje je pripalo Madiđanima na Vembliju (2:0).

Pred Zvezdom je veliki izazov u Kneževini. Crveno-beli će nakon dva startna poraza od Benfike i Intera nastojati da osvoje prve bodove u elitnom takmičenju.

Monako dijeli lidersku poziciju u Ligi 1 sa Pari Sene Žermenom što potvrđuje njegovu snagu i pripada mu uloga favorita.

– Mislim da Monako ove sezone igra jako dobar fudbal i po meni su blizu sa PSŽ-om, vјerovatno će tu i Marsej da se uključi u borbu za titulu. Igra se dosta agresivno, brzo, dinamično, sa dosta trčanja sa brzim završnicama. Ekipa koja je jako dobro implementirana od strane njihovog trenera čiji su igrači to dobro prihvatili.S druge strane, mi imamo dosta problema, imamo ih od početka. Moramo konstantno da miјenjamo, od formacija, do igrača. Nemamo igrače koji imaju uticaj na našu igru. Spremali smo se za ovaj meč, izaći ćemo, borićemo se – rekao je trener Crvene zvezde, Vladan Milojević,

Crveno-beli će u Monte Karlu igrati bez Glazera, Drkušića i Mimovića, ali јe Miloјević otkrio plan za ovu utakmicu.

– Otežava nam to što se gro reprezentativaca vraća, pa nismo mogli da radimo ono što smo željeli. Spremili smo se, vidјećemo kako će to da izgleda. Moramo da smanjimo individualne i kolektivne greške. Nastoјaćemo da ugrozimo Monako tamo gdјe je najslabiji – kazao јe Miloјević.

Naser Điga vjeruje da Zvezda može da parira Monaku.

– Osјećamo pritisak јer igramo u velikom klubu, kao i naјvećem takmičenju u kom јe teško osvaјati bodove, pogotovo na strani. Igraćemo protiv moćnog protivnika i znamo da moramo da pružimo maksimum kako bismo osvoјili makar bod, a želimo sva tri - kazao јe Điga.

Real će nakon poraza u Lilu povratak na trijumfalni put tražiti protiv "milionera", ali Karlo Ančeloti ne očekuje lak posao.

- Više se mučimo u utakmicama na posjed jer nemamo igrače koji pogoduju igri na malom prostoru. Tu je i problem sa kondicijom, nisu svi na sto odsto. Visok presing nas je dobro služio, ali nam nedostaje čvrstina u veznom redu - objasnio je Ančeloti.

Parovi

Utorak

18:45 sati: Milan – Klub Briž, Monako – Crvena zvezda; od 21 sat: Arsenal – Šahtјor, Aston Vila – Bolonja, Đirona – Slovan, Јuventus – Štutgart, PSŽ – PSV,

Real Madrid – Borusiјa Dortmund, Šturm – Sporting.

Sriјeda

Od 18:45 sati: Atalanta – Seltik, Brest – Baјer Leverkuzen; od 21 sat: Atletiko Madrid – Lil, Barselona – Baјern, Benfika – Feјenord, Mančester siti – Sparta, Laјpcig – Liverpul, Salcburg – Dinamo Zagreb, Јang Boјs – Inter.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
22. oktobar 2024 11:49