Арсенал / Арсенал Ф.Ц.
27/04/2021 u 13:13 h
Igor ĆulafićIgor Ćulafić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Бергкамп, Вијеира и Анри желе да купе Арсенал

Промјене у управљачкој структури
Промјене у управљачкој структури једног од највећих енглеских клубова су неминовност - Арсенал би врло брзо могао да добије новог власника јер су навијачи врло незадовољни резултатима али и потезима које вуче власник Стен Кронке.
Више од хиљаду навијача протестовало је против власника након његове одлуке да се клуб прикључи пројекту СУПЕРЛИГЕ који је, у међувремену, пропао.

Како пишу енглески медији, три клупске играчке легенде укључиле су се у кампању и кандидатуру младог шведског бизнисмена Данијела Ека који се спрема да купи Арсенал. Он је ову информацију објавио на друштвеним мрежама:

- Спреман сам да уђем у пројекат клуба за који навијам од дјетињства. Арсенал је моја љубав од најранијих дана. Ако КСЕ жели да прода Арсенал, ја сам спреман да га купим, објавио је Ек. Ту кампању подржали су Денис Бергкамп, Тјери Анри и Патрик Вијеира.

Млади шведски бизнисмен је, између осталих, власник фирме Спотифи а његово богатство процјењује се на скоро пет милијарди еура - вриједност лондонског клоуба је процијењена на нешто мање од три милијарде.

Стен Кронке је власник фирме Кронке Спортс Ентертаинмент (КСЕ) која у свом посједу има Арсенал већ 10 година.

Осим лондонског клуба, овај мултимилијардер је власник Денвер Нагетса (НБА) и Колорадо Аваланша (НХЛ) као и још неких спортских клубова.
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. maj 2024 02:59