Лука Митровић / - фото: АБА лига/Драгана Стјепановић
21/10/2021 u 17:49 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

„Албатроси” слијећу у Београд

Кошаркаши Црвене звезде у петак од 19 сати у петом колу Евролиге настављају паклени ритам утакмица

Кошаркаши Црвене звезде ће у петак од 19 сати у дворани „Александар Николић” у петом колу Евролиге против Албе наставити паклену серију којој се не назире крај.

Регионални владари ће у наредних девет дана одиграти пет мечева.

Након Берлинаца иду у Бар на ноге Морнару у АБА лиги, затим их чека дупло коло у најквалитетнијем европском клупском такмичењу (Монако и Олимпија Милано), па дуел регионалног такмичења са Мегом, наредне недјеље.

Ритам jе од почетка био веома згуснут, имали смо утакмице на сваких три дана на почетку сезоне, а послије и недјељу са дуплим програмом Евролиге. Уз све проблеме са одсутним играчима било jе jако захтјевно и тешко. Четири слободна дана до утакмице са Албом смо покушали да искористимо на наjбољи могући начин, али и размишљали о играчима коjи се полако враћаjу у екипу – рекао је шеф стручног штаба Црвене звезде, Деjан Радоњић.

Алба је увијек била неугодан противник за клуб са Малог Калемегдана, црногорски тренер је водио велике битке са Берлинцима и у Бундеслиги, док је водио Бајерн.

Наставили су са системом коjи jе поставио тренер Аито. Кормило је предато његовом дугогодишњем помоћнику. Наставили су са препознатљивим начином игре. Направили су доста промјена у тиму и сигурно ће бити потребно вријеме играчима да уђу у таj ритам и филозофиjу игре. Задржали су и квалитет коjи су имали. На првом мјесту ту jе Сикма. Заслужуjу апсолутни респект, сигурно са добрим искуством путуjу за Београд, имаjу добра искуства играња овдје, на нама jе да дођемо до контроле квалитета њихове игре и да им не дозволимо да наметну своj стил – додао је Радоњић.

Водио је и Лука Митровић битке са „албатросима” у дресу Бамберга.

Опасан ривал ако јој дозволите да се размаше. Виде се jош обриси старог тренера, играjу са доста слободе и ако им дозволите таj простор може да буде врло неугодно, што су и показали на утакмици са Фенербахчеом. Играчи на коjе свакако треба обратити пажњу су Лук Сикма и Маодо Ло. Они су лидери екипе, али на првом мјесту мораћемо да имамо максималан фокус свих 40 минута на нашоj одбрани, jер jе у питању одлична нападачка екипа – казао је Митровић.

Сатница 5. кола

Четвртак: Ефес – Уникс (19), Жалгирис – Бајерн (19), Макаби – Панатинаикос (20.05), Милано – Асвел (20.30), Реал – Фенербахче (21).

Петак: Црвена звезда – Алба (19), ЦСКА – Олимпијакос (19),  Басконија – Монако (20.30), Барселона – Зенит (21).

Да Берлинци не леже Црвеној зведи најбоље говори податак да су „црвено-бели” последњи пут савладали Албу прије више од шест и по година, тачније 29. јануара 2015.

Алба jе незгодна екипа већ годинама уназад, игру базира на великоj слободи и индивидуалноj организациjи играча. Морамо да анулирамо све те њихове предности, да пружимо отпор сваком играчу и да одговоримо на њихову игру јаком одбраном од самог старта, како бисмо на крилима навијача имали веће шансе да убиљежимо побједу – закључио је млади Стефан Лазаревић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
21. maj 2024 03:54