Aleksej Nikolić / -FOTO: KK CEDEVITA OLIMPIJA
12/06/2024 u 14:17 h
D.M.D.M.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Aleksej Nikolić pojačao Cedevita Olimpiju

Slovenački reprezentativac potpisao dvogodišnji ugovor

Plejmejker reprezentacije Slovenije Aleksej Nikolić, prvo je pojačanje Cedevita Olimpije za narednu sezonu.

On je stavio paraf na dvogodišnji ugovor sa "zmajevima". 

Do sada je igrao za Postojnu, Zlatorog Laško, Spars Sarajevo, Bamberg, Baunah Jang Pajks, Partizan, Trevizo, Gravelin, Burgos, Sasari, Brešu, Gran Kanariju i na kraju francuski Elan Šalon.

- U Cedevita Olimpiji uvijek ćemo se truditi da pronađemo najbolje slovenačke igrače, za koje znamo da su nam na dohvat ruke, a istovremeno smo uvjereni da mogu da utiču na naš tim. Sa zadovoljstvom predstavljamo Alekseja Nikolića kao novo pojačanje. Važan je dio slovenačke reprezentacije, on je kvalitetan igrač koji je imao veoma dobru sezonu u Francuskoj, a ujedno predstavlja profil igrača kojeg želimo da vidimo u našem timu u narednoj sezoni - rekao je sportski direktor ljubljanskog tima Čeču Mulero.

Zadovoljan angažovanjem Nikolića bio je i crnogorski stručnjak Zvezdan Mitrović, novi strateg Cedevita Olimpije.

- Aleksej Nikolić je igrač kojeg poznajem već duže vrijeme. On je domaći igrač, reprezentativac Slovenije, sjajan momak, što je najvažnije. Svake sezone poboljšava svoju igru, a izlazi iz briljantne sezone u Francuskoj. On će nam pomoći u kreiranju naše igre. Ima dobar i čvrst karakter, a svojim kvalitetom biće veoma važan član našeg tima - rekao je Mitrović.

U takmičarskoj sezoni 2023/24. godine odigrao je 31 utakmicu za Šalon, postizavši u prosjeku 12,8 poena, 5,5 asistencija i tri skoka po utakmici.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
20. jun 2024 12:44