SAD-Južni Sudan / -X/SSBFED
20/07/2024 u 23:51 h
D.B.D.B.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Lebron Džejms spriječio senzaciju

Umalo čudo u londonskoj O2 areni

Košarkaši SAD-a savladali su Južni Sudan 101:100 u generalnoj probi pred početak Olimpijskih igara. Potpuno neočekivan rasplet s obzirom na to kakav je odnos kvaliteta između dvije selekcije. 

Afrička selekcija kontrolisala je dešavanja na parketu u prvom poluvremenu i na odmor otišla sa 16 poena prednosti. Tek su u trećoj četvrtini izabranici Stiva Kera zaigrali onako kako se od njih očekuje i riješili taj dio igre u svoju korist 37:18 za plus tri pred posljednjih 10 minuta. Međutim, nisu posustajali Sudanci i uveli su duel u neizvjesnu završnicu. Čak su na 20 sekundi do kraja trojkom Džej Ti Tora došli nadomak senzacije ali ipak je na drugoj strani položio Lebron Džejms za trijumf Amerikanaca.

Upravo je junak pobjede,,Jenkija" bio najefikasniji sa 23 poena, a pratili su ga Entoni Dejvis sa 15 i Džoel Embid sa 14 poena. Impresivnu partiju u poraženom taboru imao je novi košarkaš Partizana Karlik Džons ostvarivši tripl-dabl učinak od 15 poena i po 11 skokova i asistencija. Poenterski ga je nadmašio Martin Šajok sa 25 poena.

 Isti rivali odmjeriće snage drugom kolu Grupe C Olimpijskog turnira u Parizu.

  

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
ТАГОВИ
SADJUŽNI SUDAN
08. septembar 2024 01:57