Lebron Džejms i Stef Kari / -FOTO: NBA
16/04/2024 u 08:58 h
Todor BrajkovićTodor Brajković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Amerikanci šalju novi "Drim tim" na OI

Košarkaška selekcija SAD će na Olimpijskim igrama u Parizu imati paklen tim

Selektor košarkaške selekcije SAD Stiv Ker već sada zna spisak od 11 igrača koji će sigurno igrati u Parizu na Olimpijskim igrama u Parizu, a ostavio je i jedno slobodno mjesto.

Amerikanci će na olimpijskom turniru imati sve same zvijezde NBA, pošto je izvjesno da će Ker moći da računa na sledeća imena: Stef Kari, Tajris Halibarton, Džejru Holidej, Entoni Edvards, Devin Buker, Kevin Djurent, Džejson Tejtum, Entoni Dejvis, Lebron Džejms, Bam Adebajo i Džoel Embid. Ostala je još ta jedna upražnjena pozicija. Ne zna se ko će biti taj poslednji igrač na spisku.

Stefu Kariju će to biti prvi olimpijski turnir, dok će Kevin Djurent imati jedinstvenu šansu za još jednu - četvrtu medalju sa Igara. On je jedini uz Karmela Entonija koji u svojoj kolekciji ima tri olimpijske zlatne medalje.

Što se tiče Lebrona Džejmsa, njemu će to biti četvrti olimpijski turnir, ima bronzu iz 2004, i dva zlata, 2008. i 2012. godine.

Inače, SAD će na turniru biti u grupi sa Srbijom, Južnim Sudanom i pobjednikom kvalifikacione grupe koja će se igrati u Portoriku.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 02:31