Dragan Bokan / -FOTO: BUDUćNOST VOLI
15/08/2023 u 14:04 h
D.M.D.M.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Bokan: Želimo u polufinale Evrokupa

Budućnost Voli počela pripreme za novu sezonu

Renovirani sastav Budućnost Volija počeo je sa pripremama za novu sezonu. Tokom dosadašenjeg prelaznog roka dovedeni su kvalitetni igrači – Alerik Frimen, Kolbi Ros, Džakori Vilijams, Mekinli Rajt, Vladimir Mihailović…

Sada ostaje da stručni štab na čelu sa Petrom Mijovićem sve to sklopi na pravi način i da “plavi” opet budu rival od koga će se bojati I oni najjači i u ABA ligi i Evrokupu.

"Kao da je juče završena prethodna sezona, a već govorimo novoj. Naglasio bih da je iza nas takmičeraska sezona, za koju bih rekao da je bila sezona kontinuiteta, bez obzira na sve veće apetite koje imamo iz godine u godinu", rekao je Dragan Bokan, predsjednik kluba.

Ambicije su znatno veće.

"Kada je u pitanju ABA ne možemo sa ove adrese prijetiti Zvezdi i Partizanu, jer su i ove godine povećali budžet. Prošle godine je bilo to deset puta više, a sad je još izraženije. Ne želim da stvorim pritisak, ali od stručnog štaba i svih u klubu očekujem da možemo da iznenadimo bogatije od nas. Kada je Evrokup u pitanju, plan je da ne završimo na prvoj stepenici doigravanja poslije grupne faze, već da u grupi budemo prvi ili drugi što bi nam garantovalo četvrtfinale i tu domaći paket za ostvarivanje najvećeg uspjeha kada je ovo takmičenje u pitanju, a to je plasman u polufinale”.

Ekipe još nije kompletirana, traži se igrač na poziciji krilnog centra.

"Ono što bih naglasio jeste da smo sa novom izvršnom vlasti u Glavnom gradu uspjeli da napravimo komunikaciju - sa gradonačelnicom Oliverom Injac i potpredsjednicima Lukom Rakčevićem i Danilom Šaranovićem. Nakon sastanka smo shvatili i da nova izvršna vlast u Podgorici razumije potrebe sporta, košarke i ono što je za nas najvažnije razumiju šta znači Košarkaški klub Budućnost", istakao je Bokan uz napomenu da dosadašnja uprava nastavlja da rukovodi klubom i da ćemo imati značajniju podršku nego što je bio slučaj do sada.

Upravni odbor nije bio u prilici da obezbijedimo budžet koji može da hrani klub sa ovakvim ciljevima - da igra značajnu ulogu u Evrokupu i značajniju u ABA ligi.

“Pozivam i Vladu da pokušamo da i mi u Crnoj Gori napravimo sportski kolektiv sa ozbiljnijim budžetom i da imamo klub koji može da se nosi sa evroligašima... Da se preko Evrokupa ili ABA lige ponovo domognemo Evrolige”, objasnio je Bokan.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 18:16