Владимир Мицов / -Фото: АБА лига
04/04/2022 u 22:03 h
Д.М.Д.М.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Будућност Воли гост Бурсе - Мицов: Морамо одиграти најбоље што можемо

Подгоричани морају да славе да би остали бар на петој позицији. Меч се игра у уторак од 19.45 сати

Прошлонедељни шокантан пораз од Бурга, довео је кошаркаше Будућност Волија у ситуацију да пред посљедњи круг регуларног дијела сезоне не зависе од себе.

Морају да побиједе Бурсу у гостима и да се надају поразима Виртуса од Бурга и Цедевита Олимпије од Промитеаса, или једног од ова два тима, како би завршили на трећем или четвртом мјесту, што би им донијело предност домаћег терена у првој елиминационој фази.

Реалност је, међутим, сасвим другачија. Тешко је очекивати киксеве тимова из Болоње и Љубљане, па је извјесно да ће "плави" завршити на петом мјесту. У случају пораза у Турској, а побједе Венеције против Гран Канарије у гостима, Подгоричани би завршили на седмој позицији

-Посљедње коло Еврокупа, а ми нисмо у најбољој ситуацији и расположењу због пораза које смо доживјели у претходном периоду. Изгубили смо жељену позицију пред плеј-оф тако да зависимо од туђих резултата и у сриједу ћемо знати дефинитивно на којем ћемо мјесту завршити. Морамо да пробамо да се скупимо и одиграмо најбоље што можемо, они су екипа која се у посљедње вријеме дигла веома добрим играма. Бурса игра са кратком ротацијом гдје предњаче два Американца на позицијама два и пет. Уколико њих успијемо да исконтролишемо можемо да се надамо побједи. У зависности од осталих утакмица да видимо који ћемо завршити на табели и ко нам је наредни противник у осмини финала - истакао је крилни играч Владимир Мицов.

У односу на први меч у екипи Бурсе десиле су се промјене у играчком кадру. Тим је напустио најбољи стријелац Алерик Фримен, који је појачао ЦСКА из Москве, док је стигао крилни центар Џон Холанд. То је донијело одређене промјене у систему игре.            

-Екипа Бурсаспора је у добром ритму послије последњег прозора репрезентација. Њихов "нови" играч, Холанд је одличан фит, док и даље користе краћу ротацију што им даје резултате. Очекујемо да буду веома агресивни у одбрани, да "рашире" терен, и покушају да "одсијеку" наше бекове, за шта ћемо се припремити. Такође, имају добре периоде игре са ниском петорком на терену, и то је још један изазов за нас. Наш циљ је да изађемо и играмо са енергијом, спремни да помогнемо једни другима, на оба краја терена - истакао је тренер Будућност Волија Александар Џикић.

Биће ово други међусобни дуел ова два тима у Еврокупу. У првом одмјеравању снага у "Морачи", Будућност Воли је славила 83:82, а човјек одлуке био је Ди Џеј Сили. Американац је четири секунде прије краја дао кош уз додатно, након фаула Онурлапа Битима.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. maj 2024 22:57