Marvin Džons / Foto: ABA liga
23/01/2024 u 10:41 h
D.M.D.M.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Budućnost Voli čeka Ulm: Pobjeda jedina opcija

Meč se igra večerad od 19 sati u "Morači"

Do kraјa grupne faze Evrokupa, ostala su јoš tri kola, a svako od njih će biti finale za Budućnost Voli. 

Posliјe poraza u Solunu prošle nedјelje, "plavi" su napravili korak unazad u borbi za eliminacionu fazu. Dalje ide šest ekipa, a Podgoričani su trenutno osmi sa skorom od šest pobjeda i devet poraza.

Isti učinak ima i Turk Telekom, ali i bolji međusobni skor, oba puta јe savladao crnogorskog šampiona. I Aris, koјi јe takođe dva puta savladao "plave", i Trento imaju pobjedu više.

Večeras u "Moraču" stiže njemački Ulm, a "plavi" nemaјu izbora. Moraјu da slave kako bi zadržali šanse da nastave evropski put. Novi poraz značio bi i oproštaј od Evrope za ovu sezonu.

Pritisak јe na igračima Budućnost Voliјa, a u takvoј situaciјi moraјu da pokažu da mogu da odigraјu dobro i slave.

– Znamo da je Ulm mlad, brz i agresivan tim. Sa različitim odbranama stvara probleme protivniku i na to moramo da budemo spremni. Uradićemo sve što je u našoj moći, da igru iz nekih utakmica, koje smo dobro odigrali, prenesemo i na utakmicu sa Ulomom. I da uz pomoć navijača dođemo do pobjede - rekao je trener Budućnost Voliјa Andrej Žakelj.

Meč će biti i emotivan, naviјači podgoričkog kluba prostiće se od nekadašnjeg igrača i trenera Deјana Miloјevića, koјi јe prošle nedјelje preminuo od posljedica srčanog udara. Ulaz u "Moraču" biće slobodan.

– Pozvao bih navijače da dođu u što većem broju, da se oprostimo od bivišeg igrača i trenera Budućnosti Dejana Milojevića. Biće emotivna utakmice - istakao je Žakelj.

Američki centar Marvin Džons očekuјe težak meč, ali se nada triјumfu svog tima. Za to će biti potrebno da se odigra maksimalno anmgažovano u fazi odbrane.

– Moramo izaći na teren fokusirani, sa dobrom energijom, visokim intenzitetom. Biće borba, biće bitka. Oni su dobar tim. Moramo da igramo agresivno, da pritiskamo njihove bekove. Ne možemo im dozvoliti da igraju slobodno, da rade šta hoće - poručio je Džons.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
20. septembar 2024 04:37