Podgoričani favoriti / -FOTO: ABA LIGA
04/01/2024 u 13:06 h
Todor BrajkovićTodor Brajković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Budućnost Voli dočekuje Mornar

Duel u "Morači" igra se u petak u 18 časova u sklopu 15. kola ABA lige

Košarkaši Budućnost Volija otvaraju kalendarsku 2024. godinu duelom protiv Mornara u petak u 18 časova u sklopu 15. kola ABA lige. Podgoričani su pobjedom zatvorili 2023. godinu, na teškom gostovanju protiv Zadra.

-Meč sa Mornarom će sigurno biti neka vrsta bitke. Sigurno da će doći željni da se bore i nadigravaju s obzirom da ih samo pobjeda zanima. Biće gladni pobjede i iako se nalazimo na različitim pozicijama i jedna i druga ekipa se bore za svoje ciljeve u ligi. Moramo izaći na teren i imati isti pristup i intezitet kao što smo imali u prvom meču u Baru. Rekao bih čak da moramo biti i spremniji jer će Mornar sigurno željeti osvetu za poraz u prvom dijelu šampionata, rekao je Brendon Pol,

Barani se nalaze u dosta teškoj situaciji, samo su na jednoj pobjedi u 14 odigranih utakmica, tako da crnogorski šampion praktično nikad nije bio veći favorit u najvećem crnogorskom derbiju.

-Ja očekujem od utakmice sa Mornarom dobar pristup od starta. Mi moramo imati takav pristup i kada je tako možemo igrati protiv svake ekipe. Uvijek ponavljam da pristup, energija i fokus moraju biti na najvišem nivou. U novoj godini smo odradili nekoliko dobrih treninga, mislim da smo odradili dobar posao ali očekuje nas meč protiv ekipe koja u svakom meču mora ići na pobjedu. Mornar traži svaku pobjedu, gdje god mogu da je ‘uzmu‘ i biće sigurno i motivisani i spremni za meč. I nama je potrebna pobjeda, želimo da krenemo u pobjednički niz i od igrača očekujem da damo sve od sebe i opravdamo ulogu favorita u meču, rekao je strateg Podgoričana Andrej Žakelj.

Ovo će biti 18. duel Budućnosti i Mornara u ABA ligi, a do sada je skor 14:3 za Podgoričane, koji kao domaćini još uvijek nijesu osjetili goričinu poraza.

Karte će biti u prodaji u petak od 12 do 18 časova po cijenama od 3, 5 i 7 eura.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
12. maj 2024 04:34