Бошко Радовић / -Фото: ФИБА
02/07/2024 u 11:25 h
D.M.D.M.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Crna Gora danas protiv Brazila kreće po olimpijsku vizu

Meč u "Riga areni" počinje u 14.30 sati

Košarkaši Crne Gore, nakon što su preksinoć doputovali u Rigu, јuče u popodnevnim časovima odradili su trening u "Riga Areni", gdje će danas od 14.30 sati po našem vremenu igrati protiv Brazila prvi meč na olimpijskom kvalifikacionom turniru.

– Nakon dvije nedjelje priprema i turnira u Atini, gdje smo imali dvije jake provjere, od kojih prva nije bila na očekivanom nivou, ali druga je svakako bila bolja, sada smo u Rigi i sa nestrpljenjem očekujemo početak kvalifikacionog turnira, gdje prvi put imamo priliku da učestvujemo - rekao je selektor Crne Gore Boško Radović.

Crna Gora će turnir otvoriti utakmicom protiv Brazila, koju sa klupe predvodi Aleksandar Petrović.

– Mi sada praktično završavamo jedan olimpijski ciklus od četiri godine i nakon dobrog Evropskog prvenstva i sjajnog Mundobasketa ovo je nagrada za nas da smo prvi put na olimpijskom kvalifikacinom turniru. Jasno je da su ovdje najbolji od najboljih, u Rigi je jedan od četiri turnira, a od šest timova samo jedan dobija vizu za Pariz, tako da je jasno kakav turnir slijedi. Svaka grupa je zahtjevna, a mislim da je naša prilično teška, tako da moramo biti oprezni sa očekivanjima. Smatram da su Brazil i Letonija iz ove dvije grupe favoriti, dok smo mi sa prilično izmijenjenim sastavom u odnosu na Svjetsko prvenstvo. Ali, mislim da smo se dobro spremili, da ćemo izgledati najbolje moguće u ovom momentu, da ćemo biti tačni i precizni u oba pravca, jer jedino tako možemo protiv sjajne reprezentacije Brazila doći u poziciju da eventualno stignemo do pobjede.

Radović јe imao uoči početka priprema dosta problema, tako da je reprezentacija prilično podmlađena, ali i pored toga, svi su svjesni istorijske šanse da budu u igri za najveću planetarnu sportsku smotru.

– Privilegija je biti ovdje. Sve reprezentacije su stigle u najjačim sastavima, jer i pored svih uspjeha u klubovima, svi imaju želju da budu sa svojim reprezentacijama dio Olimpijskih igara. Samim tim čeka nas težak posao, a ne bih se vraćao na činjenicu ko nedostaje, jer ovdje je trenutno 12 najboljih igrača koje imamo i sa njima ćemo pokušati da napravimo dobar posao.

Kada je u pitanju recept za uspjeh, Radović je bio jasan.

– Ono što mi treba da radimo i u napadu i u odbrani jeste da svedemo igru 5 na 5, da zaustavimo nnjihovu tranziciju. Radi se o talentovanoj reprezentaciji, koja ima i mlade i iskusne igrače, a samim tim prilično kompletna, tako da moramo biti veoma precizni i u napadu i u odbrani, kako bi bili u utakmici – zaključio je Radović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
02. jul 2024 11:25