Џастин Едвардс / - фото: СЦ Дерби
22/11/2021 u 11:56 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Црвена звезда први пут ове сезоне у Подгорици

Кошаркаши СЦ Дербија дочекују „црвено-беле” вечерас у 18 сати у последњем мечу девете рунде АБА лиге

Кошаркаши Црвене звезде први пут ове сезоне ће гостовати у Подгорици.

Шампиони АБА лиге не играју против Будућности, већ против СЦ Дербија.

„Студенти” у вечерашњем (18 сати) мечу у „Морачи” немају шта да изгубе.

Очекуjе нас психички лака, али физички захтjевна утакмица и на то се спремамо. Добром припремом, фокусом и интензитетом можемо да одиграмо добар меч и да покушамо да успоставимо ритам коjи нама одговара. Jедва чекамо да дуел почне, желимо да се боримо до краjа и дамо максимум – рекао jе шеф стручног штаба СЦ „Дербија”, Андреј Жакељ.

Амерички бек Џастин Едвардс има само ријечи хвале за Црвену звезду, али поручује да он и саиграчи неће изаћи са бијелом заставом.

Пред нама jе велика утакмица, долази нам велики тим, коjи има можда и наjбољу одбрану у Евролиги. Морамо да играмо паметно. Имамо велика очекивања, даћемо све од себе и надам се да ћемо доћи у прилику да добиjемо утакмицу – рекао jе Едвардс.

Резултати и сатница

Задар – Игокеа 64:77, Цибона – ФМП 66:69, Крка – Борац 90:97, Партизан – Будућност 75:66, Мега – Цедевита 104:75, Морнар – Сплит 81:65; данас: СЦ Дерби – Црвена звезда (18).

Пласман: Партизан 8-1, Црвена звезда 7-1, ФМП 7-2, Будућност 6-3, Цедевита Олимпија 5-4, Цибона 5-4, Игокеа 5-4, СЦ Дерби 4-4, Мега 4-5, Борац 3-6, Крка 3-6, Морнар 2-7, Сплит 2-7, Задар 1-8.

Београђани у главни град Црне Горе долазе након четири одигране утакмице у само седам дана (Асвел, Партизан, Басконија, Реал).

Настављамо стална путовања гостовањем екипи која је приказала добру игру и изненадила многе своjим наступима. Уз све то, нису изгубили меч у Подгорици у досадашњем току сезоне. Представљаjу скуп искусних и врло младих и талентованих играча. Мораћемо да одиграмо добру утакмицу у понедјељак у Подгорици како би дошли до циља – казао је Радоњић.

Одмах након утамице у Подгорици, црногорски тренер ће морати да припреми екипу за утакмицу 12. кола Евролиге са Униксом из Казања, коjа jе на програму у петак од 19 часова у хали „Александар Николић”.

Ниjе нам било лако у претходном периоду. Увијек jе тако када имате дупло коло Евролиге. Прије тога смо имали и меч са Партизаном. Опет имамо проблема са повријеђеним играчима. Све то говори да ћемо морати да будемо на високом нивоу против једног од приjатниjих изненађења у првих осам кола АБА лиге. Студентски центар је убиљежио четири победе, одиграли су посебно добро мечеве на свом терену. Задржали су већину играча из прошле сезоне и појачали се са неколико врло добрих кошаракаша, коjи даjу тон игри. Мораћемо да будемо максимално опрезни како би дошли до бодова – казао је крилни кошаркаш Црвене звезде, Дејан Давидовац.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
16. april 2024 19:54