Дарко Миличић / - Форо: Радио Телевизија Никшић
12/05/2022 u 10:35 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Дарко Миличић: Када ме је Ратко назвао и рекао о чему је ријеч, одмах сам прихватио

Гостујући на Радио Телевизији Никшић, прослављени НБА кошаркаш, а данас боксер, Дарко Миличић, казао је да је могао остварити бољу каријеру

Он jе истакао да му jе велика част што ће вечерас боксовати опроштаjни меч са Ратком Драшковићем.

- Упознао сам Ратка приjе мjесец дана, када сам и чуо о његовом хуманом раду, коjи jе заиста сjаjан. Ратко jе сjаjан човjек и велики хуманиста. Свима нама даjе домаћи задатак да се убудуће више трудимо у том сегменту. Част ми jе да будем дио те манифестациjе, поготово jер има хуманитарни карактер - рекао jе Миличић.

Миличићу jе ово први долазак у Никшић. Каже да jе приjе пет-шест година сазнао да су нjегови кориjени у Жупи.

Напоминjе да jе приjе неколико година почео да се бави пољопривредом, те да се jош сналази у тоj сфери.

- Кик-бокс jе био jедна кратка етапа у мом животу, али кад ме jе Ратко назвао и рекао о чему jе риjеч, одмах сам прихватио - рекао jе Миличић.

Присjећаjући се успjешне кошаркашке кариjере, наводи да због негативног искуства коjе га jе пратило током одласка у Америку не размишља пречесто о тим данима.

- Не враћам се у прошлост. Желим да будем болjи човjек, бавим се грешкама коjе сам правио да бих постао болjи и квалитетниjи. Када гледам неке утакмице, имам осjећаj као да никад нисам играо кошарку. Нажалост - каже Миличић.

Додаjе да се и нjегова дjеца баве спортом и да jе ту за нjих да им пружи подршку и савjет.

Истиче да ниjе случаjно био други пик на Драфту НБА.

- Очигледно jе да су видjели нешто што сам имао, али то никад нисам могао да покажем jер сам имао проблем да пробудим то у себи. Тврдоглавост ме jе пратила, сматрао сам да су сви против мене, а то jе било сасвим супротно од истине. У спорту, поред 20 одсто талента и 80 одсто крвавог рада, мора да буде и среће, мораjу се поклопити неке ствари. То што нисам достигао врхунац jе лично моj проблем. Не враћам се у те дане, jер се не вриjеди враћати - наводи Миличић.

Кик бокс jе, каже, пробао из радозналости.

Наглашава да га jе одлазак у манастир Хиландар отриjезнио када су у питанjу погледи на свиjет и живот.

- Нисам никада био на Острогу, а прошао сам и Косово и Свету земљу. Све jе то нека Божjа воља. Трудим се да у свему што радим дам све од себе. Нажалост, у кошарци то нисам урадио - каже Миличић.

Његова порука младим спортистима jе да треба бити послушан и вриjедан.

- Бог ће те наградити ако си вриjедан. Jа сам био супротно од тога. Имао сам то у себи, али нисам дозволио да се пробуди. Ишао сам против себе. Моjа порука младима jе - рад, труд и зацртани циљ. Када сте талентовани, биће много људи коjи ће вам одмагати, треба се клонити од тога - поручио jе Миличић.

Додаjе и да би у неком сегменту волио да се врати кошарци, jер и његова дjеца тренираjу таj спорт.

Од младих кошаркаша истиче Николу Jокића за кога каже да jе сjаjан и да ради невjероватне ствари на терену, као и Богдана Богдановића.

- Нисам присталица тога да од људи треба стварати идоле, треба тежити висинама, али свако треба да има своj пут коjим ће да ходи - jасан jе Миличић.

Не размишља о наредним плановима и додаjе да се из дана у дан труди да себе поболjшава и тако утиче на лjуде око себе.

- Што се тиче посла, немам претjеране бизнис планове и амбициjе, трудим се да сам уз породицу колико год могу - закључио jе Миличић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 02:44