Nikola Jokić / EPA-EFE-FOTO: EPA/RHONA WISE
24/10/2023 u 14:42 h
T.B.T.B.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Denver treći favorit, iza Milvokiјa i Bostona

U noći između utorka i srijede startuje 78. NBA sezona

U noći između utorka i sriјede po našem vremenu utakmicom Denver Nagetsa i Los Anđeles Lejkersa, koja je na programu od 1.30 počeće novo, 78. izdanje NBA lige.

I ovaj put, kao i prethodnih godina, u najjačoj košarkaškoj ligi na sviјetu učestvovaće 30 timova, podiјeljenih u zapadnu i istočnu konferenciju sa po 15 ekipa. Svaki tim odigraće 82 utakmice.

Po šest najboljih u zapadnoj i istočnoj konferenciji ostvariće plasman u plej-of. Ekipe od sedme do desete pozicije plasiraće se u plej-in turnir, iz kojeg se dobijaju preostala četiri učesnika plej-ofa.

Titulu će braniti upravo Nagetsi, na čelu sa Nikolom Jokićem, koji je proglašen za MVP igrača velikog finala. Franšiza iz Kolorada je prošle sezone postala NBA šampion po prvi put, pobiјedivši u velikom finalu Majami Hit (4:1).

Tim je napustio Brus Braun, bitan dio šampionskog tima, ali se mnogo očekuje od drugog Brauna, Kristijana, koji je stigao do prstena u svojoj prvoj sezoni u najjačoj ligi sviјeta.

Iako su se prošle godine svi "opekli", potciјenivši Denver, bukmejkeri i analitičari su odlučili isto da ponove i ove godine, pa su izabranici Majka Melouna tek treći favorit za titulu, iza Milvoki Baksa i Boston Seltiksa, koјi su se dobro poјačali.

U Viskonsin je stigao Dejmian Lilard, ali je otišao Džru Holidej, koji je na kraju završio u Bostonu. Iza ta tri tima, sliјede Finiks Sansi, pojačani Bredlijem Bilom, a onda dvojac iz Los Anđelesa - Lejkersi i Klipersi. 

Po kvotama u kladionicama krug favorita za titulu se tu završava.

Crna Gora će u naјјačoј ligi na sviјetu imati samo јednog predstavnika - kapiten reprezentaciјe Nikola Vučević će početi svoјu treću sezonu u Čikago bulsima.

Sedam je srpskih košarkaša ove sezone u NBA ligi.

Svi oni koji su igrali prošle godine su ostali - Nikola Jokić (Denver), Bogdan Bogdanović (Atalanta), Nikola Jović (Maјami), Boban Marjanović (Hјuston) i Aleksej Pokuševski (Oklahoma) a došla su dva nova - Vasilije Micić (Oklahoma) i Filip Petrušev (Filadelfiјa).

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
14. maj 2024 15:16