Aleksandar Đorđević / - YOUTUBE/ SCREENSHOT
24/11/2023 u 13:50 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Đorđević: To što sam ambasador UNICEF-a za mene predstavlja jedno od najvećih zlata koje sam osvojio

proslavljeni košarkaš ponovo izabran za ambasadora UNICEF-a

Proslavljeni košarkaš i trener Aleksandar Đorđević obnovio je danas ugovor o saradnji sa UNICEF-om u Srbiji i nastaviće da radi kao nacionalni ambasador. Đorđević je angažovan kao nacionalni ambasador UNICEF-a u Srbiji od 2005. godine.

Tokom dugogodišnje saradnje, pruža podršku promovisanju prava dece u zemlji u oblastima obrazovanja, sporta za razvoj i podrške u vanrednim situacijama, kao i promocija odgovornog poslovanja i uticaja koji biznis sektor ima na decu, navodi se u saopštenju.

Svestan opasnosti koje donosi vršnjačko nasilje i posebno nasilje u digitalnim medijima i na društvenim mrežama, a koje je sve prisutnije među djecom i mladima, njegov rad je posebno usmjeren na podršku programima UNICEF-a koji su usmjereni na zaštitu djece i prevenciju nasilja nad i među djecom i mladima.

- To što sam ambasador UNICEF-a za mene predstavlja jedno od najvećih zlata koje sam osvojio. Smatram da je na nama odraslima velika odgovornost. Moramo mnogo više da se bavimo djcom, da ih bolje razumijemo i da im šaljemo prave poruke. Važno je da im dajemo lični primjer, da djeci budemo uzori, da im pokažemo kako da budu solidarni i tolerantni, da poštuju principe fer pleja i nediskriminacije - rekao je Đorđević.

On je zahvalio donatorima, članovima Kluba prijatelja UNICEF-a koji čini 45.000 građana i oko 280 kompanija.

- To je zajednica ljudi koja ulaže u programe za djecu i uvjeren sam da ukoliko se bavimo djecom na kvalitetan način i ukoliko im pružamo dobru negu, vaspitanje i obrazovanje, kreiramo budućnost jačeg društva - naveo je legendarni košarkaš Partizana i državnog tima.

On je rekao da sva djca imaju pravo da žive bez nasilja koje šteti njihovom fizičkom i mentalnom razvoju.

- Nasilja koje koči svako društvo. Siguran sam da nasilje nad i među djecom može da se spriječi i da se u potpunosti iskoreni. Ali svi moramo da budemo zajedno u tome. Samo udruženi možemo da napravimo promjene za svako dijete - dodao je Đorđević.

Prilikom potpisivanja ugovora o nastavku saradnje, direktorka UNICEF-a u Srbiji Dejana Kostadinova zahvalila je Đorđeviću na gotovo dvije decenije saradnje i podrške.

- Saša Đorđević već niz godina pokazuje istinsku posvećenost promovisanju i zaštiti prava djece i adolescenata, kao i radu UNICEF-a u Srbiji koji su usmjereni ka izgradnji zemlje po mjeri svakog djeteta - navela je Kostadinova.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
20. septembar 2024 14:00