Zamijenio kuma na klupi / -FOTO: KK PODGORICA
10/07/2023 u 09:25 h
Todor BrajkovićTodor Brajković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Dragan Radović novi trener Podgorice

Nakon odlaska Nebojše Bogavca, kojem je istekao dvogodišnji ugovor, Uprava odlučila da povjerenje ukaže dosadašnjem njegovom prvom saradniku

 

Dragan Prle Radović novi je trener košarkaša Podgorice. Uprava ABA2 ligaša, nakon odlaska Nebojše Bogavca, kojem je istekao dvogodišnji ugovor, brzo je reagovala i odlučila da povjerenje ukaže Draganu Radoviću, dosadašnjem prvom saradniku Bogavca, koji je u Podgorici bio i koordinator mlađih selekcija.

-Zahvaljujem se Upravi kluba na ukazanom povjerenju i šansi da budem na čelo jednog mladog kolektiva sa vrhunskim uslovima i organizacijom, po kojoj bi pozavidjeli i mnogo veći klubovi. Baš zbog toga smatram da je ovo veliki izazov, ali nadam se da ću odgovoriti i zahtjevima i ciljevima u predstojećem periodu – kazao je za klupski sajt Dragan Radović, koji je zatim istakao zahvalnost dosadašnjem šefu stručnog štaba.

-Velika je čast i zadovoljstvo bila prethodne dvije godine biti u stručnom štabu sa Nebojšom Bogavcem, inače mojim kumom. Nesebično je dijelio ogromno iskustvo i znanje, koje je stekao kao igrač, a zatim i kao trener. Tako da je saradnja sa njim bila bila neprocenjivo bogatstvo kako za mene tako i za ostale članove stručnog štaba. Želim mu puno sreće u nastavku karijere – dodao je Radović.

Dolaskom u Podgoricu Radović se nakon tri godine vratio u crnogorsku košarku, jer je od 2018. vodio Baškimi sa Kosova i rumunski Feniks. Ipak, sada je nakon dvije godine ponovo u ulozi šefa stručnog štaba, a trener koji je u tri mandata vodio Lovćen odlično zna prilike u klubu.

-Poslije dviie godine ne mijenjam boje kluba, već samo ulogu. Sigurno da mi je mnogo lakše zbog činjenice da već poznajem način na koji klub funkcioniše i period adaptacije nije potreban. Sistem je već postavljen, iako naravno svaki dolazak novog trenera donosi neke nove ideje i male promjene. Ipak, put koji je KK Podgorica postavila od starta funkcionisanja nastojaćemo da slijedimo i da ga unaprijedimo u koliko to bude moguće – dodao je Radović, a zatim objasnio i ciljeve.

-Rezultat koji je Podgorica napravila prethodne dvije godine smatram da je bio odličan i nastojaćemo da budemo na tom nivou uz akcenat da afirmišemo mlađe crnogorske igrače. Želimo da budemo prepoznati u regionu kao klub gdje mladi igrači, koji žele da se afimiršu na pravi način, mogu da dobiju šansu i u sjajnim uslovima naprave napredak u svojim košarkaškim karijerama– naglasio je novi trener Podgorice.

Podgorica je tokom pauze produžila ugovor sa Ognjenom Čarapićem, a stigla su i tri pojačanja – Danilo Ivanović, Nikola Žižić i Marko Kljajević.

-Uz nove članove koji su potpisali u prethodnom periodu imamo veliki broj igrača sa višegodišnjim angažmanom u klubu, a uz igrače koji završavaju juniorski staž već imamo okosnicu tima. U planu je da dovedemo još par igrača koji bi svojim kvalitetom upotpunili pozicije za koje budemo smatrali da su nam neophodne za ostvarivanje naših takmičarskih ciljeva– podvukao je Radović, uz napomenu da će Podgorica u drugoj polovini avgusta početi pripreme za novu sezonu.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
13. maj 2024 12:59