Марко Јагодић-Куриџа / -Фото: АБА лига
15/03/2022 u 22:59 h
Д.М.Д.М.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Евврокуп: Будућност Воли под императивом побједе дочекује Промитеас

Меч се игра у сриједу од 19 сати. "Плави" у серији од три везана неуспјеха

Ако се гледа табела, онда су кошаркаши Будућност Волија апсолутни фаворити у вечерашњем дуелу са Промитеасом у "Морачи". Међутим, утакмицу дочекују у не баш сјајној атмосфери, јер су у серији од три везана пораза.

Прво их је савладао Задар, потом Цедевита Олимпија и у недјељу Партизан. Дуел је Грцима је изузетно важан, јер би побједом задржали трећу позицију, а тиме и имали предност домаћег терена у првој рунди елиминационе фазе. Први меч су "плави" убједљиво ријешили у своју корист (89:60), али је од тада до данас Примитеас подигао форму.

Уз то су довели два искусна играча, Американца Тревиса Симпсона и некадашњег члана Партизана Михајла Андрића. Тренер црногорског шампиона Александар Џикић опомиње да се утакмица мора схватити максимално озбиљно, да мјеста опуштању нема и да се гости неће сами побиједити, а уједно је ио позвао навијаче да пруже подршку на путу прекида црне серије и освајања два битна бода.

-Желимо да отворимо плеj-оф Еврокупа са домаћом утакмицом, ниjе исто да ли играмо или не у нашоj дворани, препуноj навиjача коjи нас подржаваjу, даjући нам додатну енергиjу коjу сваки тим жели и треба. Да бисмо то урадили, потребно jе да побиjедимо наредне двиjе утакмице у Еврокупу код куће. Наш сљедећи противник jе направио значаjне промjене, потписао jе играче са доста искуства играња на високом нивоу. Побиjедили смо их у првом мечу, али не можемо себи да приуштимо било какав опуштен приступ, нема сумње да неће побиjедити сами себе. Имаjу веома искусног тренера, веома искусне играче и немаjу никакав притисак. То jе наjопасниjи тип противника и ми смо тога свjесни. Позивамо наше навиjаче да дођу на утакмицу и помогну нам - рекао је Џикић..

У првом дуелу са Промитеасом, најбољи у редовима Будућност Волија били су Ди Џеј Сили (29) и Зоран Николић (20).

Марко Јагодић-Куриџа није био шутерски расположен. Дао је седам поена уз исто толико асистенција.

То је био један од мечева у којима су Подгоричани у ротацији имали свега осам играча.

-Лако смо их добили у првоj утакмици, али не очекуjем исту утакмицу. Приjе свега зато што ми улазимо у меч послиjе негативног низа и три везана пораза. Морамо да покажемо реакциjу, да побиjедимо ову и сљедећу утакмицу. Даћемо све од себе, сви смо здрави и надамо се побjеди - оптимиста је крилни центар Jагодић-Куриџа.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. maj 2024 22:55